keuken opruimen
Leestijd: 3 minuten

De keuken is de plek waar alles in huis samen komt. Hier wordt gekookt, gebakken, drinken ingeschonken na schooltijd, lekkers gebakt en uitgedeeld. Ook is het de plek waar post wordt neergelegd, boodschappen worden uitgepakt en knutselspullen moeten drogen. Kortom: Het is een ruimte in huis die veelvuldig gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Maar hoe kun je er dan voor zorgen dat de keuken netjes blijft, zodat er ruimte blijft om hem te blijven gebruiken? In dit artikel geef ik je graag dé tips voor een opgeruimde keuken.

Geef alles een vaste plek

Het klinkt misschien gemakkelijk om alles een vaste plek te geven, maar dat kan soms nog best tegenvallen. Je wilt niet overal losse bakjes op je aanrecht hebben staan of een hoek van de keuken gebruiken om de hoeveelheid papier die je kinderen mee naar huis krijgen op te sparen. Bekijk dan of je misschien een kast hebt die je bij de keuken kan zetten, waar je ruimte maakt om de spullen van de kinderen in op te ruimen, zodat ze niet op het aanrecht worden verzameld.

Wist je dat je met een moderne keuken zelf kunt kiezen voor de indeling? Je kunt helemaal losgaan om elke lade of keukenkastje een andere bestemming te geven. Denk aan een lade die standaard kan worden gebruikt voor droogprojecten, knutselspullen of waar je de boodschappen meteen kunt opruimen. Dit zorgt ervoor dat je jouw moderne keuken ook netjes houdt en je spullen terug kunt vinden.

Neem jezelf voor om elke avond op te ruimen

Elke avond opruimen? Misschien klinkt dit wel als een enorme opgave, maar als je er een gewoonte van maakt om elke keer vijf minuten de tijd te nemen om op te ruimen dan is het zo gedaan. Liever elke dag vijf minuten dan een keer per week ruim een halfuur bezig zijn om de keuken aan kant te brengen. Je hebt tenslotte nog meer ruimtes in huis die bijgehouden moeten worden.

Label bakjes

Zeker met eiland keukens is het gemakkelijk om daar al je spullen op neer te leggen. Het is een groot oppervlakte en zo ligt te tafel niet vol. Alleen is een eiland in je keuken de plek om elkaar te ontmoeten, bij te kletsen en te koken in het midden van je huis. Zeker als er een spoelbak en kookplaat aanwezig zijn, zijn kinderhandjes of papieren knutselspullen niet echt ideaal. Een idee kan dan zijn om in de lades of kasten van het keuken eiland ruimte te maken om dingen op te bergen.

Het kan jezelf en je kinderen helpen als je labels plakt op bakjes of de planken. Denk aan woorden als ‘spelletjes’, ‘knutselspullen’ etc. Op deze manier is het voor jezelf en de kinderen gemakkelijker om alles bij te houden. Om het opruimen nog leuker te maken, kun je er ook voor kiezen om een opruimlied aan te zetten. Dan gaat het vanzelf nog een stuk sneller!

Wil je meer lezen over opruimen? Lees dit artikel dan eens over het uitzoeken van kleding.

Header afbeelding van justinedgecreative.

Linspiration DIY & Lifestyle blog

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment