Het perfecte vloerkleed kiezen? Hier moet je aan denken!
Leestijd: 3 minuten

Wil jij jouw woon- of slaapkamer een leuke oppepper geven met een mooi vloerkleed? Goed idee! Een vloerkleed maakt een ruimte direct een stuk sfeervoller. Maar er is zoveel keus op de vloerkledenmarkt. Wij snappen dat je niet weet waar je moet beginnen. Geen nood! In dit artikel helpen we je een eindje op weg.

Materiaal

Vraag je allereerst af wat voor materiaal je fijn vindt. Wollen vloerkleden zijn een populaire keuze omdat ze lekker zacht zijn. Wol neemt weinig vuil op en is dus makkelijk te onderhouden, het kan echter wel heel erg pluizen.  Katoen is een goede optie voor mensen die niet van wol houden. Minder zacht, maar ook minder kriebelig.  Voor mensen met allergieën voor huisstofmijt is een kunststoffen kleed een goed idee. Huisstofmijt kan zich hier immers niet in nestelen. Bijkomend voordeel van een kunststof kleed is dat deze waterbestendig is. Je kunt deze dus ook gewoon buiten leggen. Je kunt ook uitpakken met een wat minder conventioneel materiaal: een gerecycled materiaal bijvoorbeeld, of een jute vloerkleed.

Vorm

Wat voor vorm wil je dat jouw vloerkleed heeft? Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Een vierkante of rechthoekige vorm is lekker makkelijk en bovendien ook stijlvol, een ronde vorm of een ovaal vloerkleed ogen weer wat knusser en gezelliger.

Kies het perfecte vloerkleed met deze handige tips! Zo weet je precies welk vloerkleed er bij jou past.

Hoogpolig of laagpolig

Of een kleed hoogpolig of laagpolig is, hangt af van de opstaande draadjes in het kleed. Je kunt je wel voorstellen dat bij een hoogpolig kleed de draadjes meer opstaan dan bij een laagpolig kleed. De pool van het kleed is een goede factor om rekening mee te houden bij de aanschaf van jouw nieuwe vloerkleed. Een hoogpolig vloerkleed is lekker zacht, isolerend en warm, maar je kunt er geen meubels op zetten, de afdruk daarvan blijft vaak onomkeerbaar in het kleed staan. Een laagpolig kleed is een betere optie wanneer je de mogelijkheid wilt hebben om meubels te schuiven en meubels op je kleed wilt plaatsen.

Formaat

Vraag jezelf af waar in de ruimte jouw kleed moet komen te liggen en hoeveel ruimte deze ongeveer in beslag gaat nemen. Baken dit gedeelte in jouw woon- of slaapkamer af en meet het even goed op. Neem de maten mee als je een kleed gaat kopen, voordat je straks opgescheept zit met een veel te groot of juist een veel te klein vloerkleed.

Afbeelding van Volero.

Linspiration DIY & Lifestyle blog

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.