De wereld van Rupsje nooitgenoeg ontdekken in het kinderboekenmuseum
Leestijd: 5 minuten

Onze zoontjes vinden boeken helemaal geweldig. Inmiddels worden hier heel wat kinderboeken letterlijk stuk gelezen of gescheurd. Dus toen ik op zoek ging naar een leuk museum voor jonge kinderen kwam ik bij het Kinderboekenmuseum in Den Haag uit en we besloten dit museum te bezoeken. Hier hebben we zeker geen spijt van gehad, want de jongens hebben zich goed vermaakt. 

Nog voordat we goed en wel de buggy hadden neergezet renden de jongens al enthousiast rond. Via de lift kom je namelijk meteen in een kamertje van Pum en Poem, waar je opdrachtjes kon maken. Daarmee was de toon voor het museum meteen gezet.

De wereld van kikker

Nadat we de schoenen hadden uitgedaan, rende de oudste zo de wereld van kikker binnen. Hij rende over het ijs bij meneer Haas en nam plaats in de boot om vervolgens druk te gaan vissen. Prachtig vonden ze het om zelf te vissen en in de boot te varen.

Het huisje van kikker werd bekeken, er werd aan tafel gezeten en in het bed van kikker geslapen. Vervolgens werden er pannenkoeken en vissen, die ze net bij de boot hadden gevangen, gebakken in de oven van varkentje en ging de jongste op zoek naar verborgen schatten in de aarde. De oudste repareerde nog even het dak van het huis en besloot nog even hout voor het bankje te zagen bij meneer haas. Ze waren heerlijk op hun gemak aan het spelen.

De materialen die gebruikt zijn, zijn erg prettig voor kleine kinderen. De vloer is zacht en met je voeten kun je de verschillende structuren voelen. Er stond zelfs een kleine tent met een olielampje, die gelukkig goed vaststond op de grond, want daar werd namelijk flink aan getrokken door de jongste… 

Spelen in verhalen

Nadat de jongens een hele tijd hadden gepeeld bij Ik ben kikker, gingen we naar de tentoonstelling: ABC met de dieren mee. Deze tentoonstelling vond ik misschien nog wel leuker dan de wereld van kikker, omdat kinderen kunnen spelen in veel verschillende verhalen. Kruipend door Rupsje Nooitgenoeg was misschien wel het hoogtepunt en het deed me dan ook denken aan de theatervoorstelling die we afgelopen december hadden gezien.

Je kon glijden en kleuren met Nijntje, bouwen met ijs bij Lars de ijsbeer, sturen in een rode brandweerauto en uiteindelijk pannenkoeken eten aan een lage tafel waar allerlei kinderboeken figuren zaten. Ze vonden het prachtig om tussen de verschillende verhalen heen en weer te rennen door hun eigen poortjes, terwijl de ouders via de gang konden lopen.

Zijn er ook boekjes?

Ik beken, ik begon me op een gegeven moment af te vragen of er wel kinderboeken aanwezig waren in het kinderboekenmuseum. Er was wel een fijne leesruimte ingericht, waar je via een telefoon kon luisteren naar verhaaltjes en je zelf boekjes kon pakken om zelf of samen te lezen. Hier was met name de jongste te vinden. Maar eigenlijk vond ik het ook wel mooi dat alles draaide om het spelen en ontdekken. Juist de jonge kinderen de werelden van de verhalen laten beleven ipv stil moeten zitten luisteren. Al met al een top combinatie voor jonge kinderen die ook graag willen bewegen.

Zoek jij een museum waar je met kleine kinderen heen kunt gaan? Dan is het kinderboekenmuseum een echte aanrader. Avontuurlijk, leerzaam en veel speelplezier gegarandeerd. En wil je graag de natuur in? Ga dan eens op vlindersafari!

Bewaar op Pinterest:

Kinderboekenmuseum een aanrader met kleine kinderen

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

Post a Comment