Houtkachel binnen
Leestijd: 3 minuten

Tijdens de wintermaanden kunnen we niet genoeg van die knusse en fijne warme sfeer binnen. De houtkachel die aanstaat en met een romantische film op de buis of je favoriete boek op de bank. Daarom leek het mij een goed idee om een aantal tips op een rij te zetten om het hele jaar door zo’n knusse sfeer in huis te hebben.

1. Zorg dat je een houtkachel in huis haalt

Het is natuurlijk een romantisch plaatje om buiten tijdens lange zomeravonden een vuurtje te stoken buiten, maar wat nou als je een houtkachel in huis haalt die het hele jaar door kan branden? In de wintermaanden om de kou te verdrijven en verder ’s avonds voor een knusse sfeer? Je hebt houtkachels in vele soorten en maten. Je kunt ze los in de woonkamer zetten of mooi laten inbouwen. Waardoor het altijd past in je interieur. Het is dan ook meteen leuk om een plek te stylen waar je binnen je haardhout kunt opbergen. In een mooie mand, een kast of houten krat bijvoorbeeld.

2. Maak of koop een fijne woondeken

Het hele jaar door zit ik onder en deken ’s avonds. Of dat nu binnen op de bank is terwijl ik New Amsterdam kijk of buiten een tijdschrift lees. Heerlijk vind ik het om onder een dekentje te kruipen en dat vinden de jongens ook. Die maken in de ochtend al ruzie wie er onder het dekentje mag liggen 😉 Gelukkig kun je zo’n woondeken eenvoudig zelf maken. Eerder schreef ik de DIY babydekentje en als je de maten aanpast heb je een fijne zachte grote woondeken! Maak hem met fleece voor in de winter en voor de zomer van linnen stof bijvoorbeeld. Zo heb je meteen verschillende soorten dekens in huis. En combineer de stof van je deken meteen in die van de kussens, zodat alles een mooi geheel wordt.

3 Zet kaarsen neer

In plaats van alleen maar kaarsen tijdens de donkere wintermaanden aan te steken, laat je gewoon je kaarsen het hele jaar staan. Pas de kleuren dan bijvoorbeeld aan op de seizoenen van het jaar of zet in de lente verschillende gekleurde kaarsen bij elkaar. Wanneer je de kaarsen niet opruimt, is het gemakkelijker om af en toe in de avond ook even kaarsen aan te steken. En wist je dat gedraaide kaarsen helemaal in zijn nu? Maak of koop ze zelf en steek ze aan terwijl je onder je dekentje zit en de houtkachel op de achtergrond brandt.

En nog een extra tip: extra sfeer en warmte tinten en zachte producten in je interieur. Denk aan een warme kleur op de muur, of een wollen wandhanger. Maar ook door in de winter bijvoorbeeld een hoogpolig vloerkleed neer te leggen en in de zomer het kleed te vervangen door een laagpolig kleed of geen kleed.

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om het hele jaar door een fijne knusse sfeer in huis te hebben en ik hoop dat het met de bovenstaande tips zeker lukt. Heb jij nog meer tips om het hele jaar door een warme sfeer in huis te halen? Laat het dan hieronder weten!

Afbeelding komt van Beazy on Unsplash.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment