Unboxing Gouache materiaal
Leestijd: 5 minuten

Wauw, het Gouache materiaal is binnen! Ik laat je graag zien wat ik allemaal heb aangeschaft om met dit medium kennis te maken. Ik werd al helemaal blij van het uitpakken van alle kleurtjes en materialen. Hieronder zal ik alle materialen noemen en eventuele shoplinkjes toevoegen. Dit zijn affiliate links, wat betekent dat als je iets aanschaft via deze link het jou niks extra kost, maar ik er een klein percentage aan verdien. Onderaan het artikel laat ik via een video zien wat ik allemaal gekocht heb. Kijk en lees je mee?

Verschillende Gouache merken

Mocht je de video al hebben gezien die je onderaan dit artikel kunt bekijken, dan zal je wel zijn opgevallen dat ik verschillende merken verf heb aangeschaft. Dit op aanraden van een Ierse kunstenares en ik vond haar beweegredenen erg goed. Zeker zoals zij haar kleurstudies liet zien, zie hier. Daarom hieronder de volledige lijst:

Hieronder vind je de echte vier basis kleuren:

– 478 SCHMINCKE : HORADAM GOUACHE PAINT : 15ML : HELIO TURQUOISE
– 540 WINSOR & NEWTON : DESIGNER GOUACHE PAINT : 14ML : QUINACRIDONE MAGENTA
-345 WINSOR & NEWTON : DESIGNER GOUACHE PAINT : 14ML : LEMON YELLOW
– 512 WINSOR & NEWTON : DESIGNER GOUACHE PAINT : 37ML : PERMANENT WHITE

Wil je meer kleuren en heb je een groter budget dan kun je jouw 4 kleuren uitbreiden met onderstaand lijstje:

– 337 WINSOR & NEWTON : DESIGNER GOUACHE PAINT : 14ML : LAMP BLACK
– 660 WINSOR & NEWTON : DESIGNER GOUACHE PAINT : 14ML : ULTRAMARINE
– 076 WINSOR & NEWTON : DESIGNER GOUACHE PAINT : 14ML : BURNT UMBER
– 640 SCHMINCKE : HORADAM GOUACHE PAINT : 15ML : TITANIUM GOLD OCHRE

En wil je meteen net als ik voor de full experience gaan, dan kun je ook onderstaande vier kleuren aanschaffen.

– 462 SCHMINCKE : HORADAM GOUACHE PAINT : 15ML : DELFT BLUE
– 074 WINSOR & NEWTON : DESIGNER GOUACHE PAINT : 14ML : BURNT SIENNA
– 191 WINSOR & NEWTON : DESIGNER GOUACHE PAINT : 14ML : COBALT TURQUOISE LIGHT (473)
– 230 SCHMINCKE : HORADAM GOUACHE PAINT : 15ML : INDIAN YELLOW

Zoals je misschien wel ziet, is in dit rijtje wit het meeste. Dit heeft te maken dat je wit eigenlijk altijd nodig hebt om kleuren te kunnen mengen, dan kun je er maar beter genoeg van in huis hebben 🙂 Ook staat er geen enkele groen tint tussen, omdat je die eenvoudig zelf kunt mengen. Wil je weten wat de basis en budget materialen zijn om te starten met Gouache? Dan raad ik je het artikel aan: Wat je nodig hebt om te starten met Gouache.

Penselen Gouache

De penselen waren nog wel het moeilijkste om uit te kiezen en ook nog eens uit een enorme poel van kwaliteiten en soorten. Uiteindelijk heb ik voor de Princeton penselen gekozen. De penselen zijn high price en niet goedkoop. Ik hoop dus dat ze mijn verwachtingen waar maken en ik kan niet wachten om ermee te gaan werken. Als ik ze heb uitgetest zal ik hier de link naar het artikel ook plaatsen.

Schilderspalet & verfbak

Ik kon mijn geluk niet op toen ik deze fijne ruime wateremmer zag. Het is ideaal dat je drie vakken hebt, hierdoor mengt de verf zich niet tijdens het afspoelen. Daarnaast kun je je penselen bovenop de hendel van de emmer laten drogen, hoe handig is dat? Het is de MIJELLO Water Bucket die ik gebruik.

Voor het schilderspalet kocht ik een fijne compacte versie, waarin maar liefst 16 verschillende kleuren kunnen! Het rubberen afsluit velletje, zorgt ervoor dat de natte verf goed kan worden afgesloten, waardoor de verf niet met elkaar kan gaan mengen. Ideaal. De binnenkant van de deksel is tevens je verfpalet en het bakje eronder dat los kan is een extra waterbak om je penselen schoon te maken. Wat extra fijn is, is dat hij opvouwbaar is en zo aan je schilderspalet vastklikt. Dit is toch wel onmisbaar als Gouache materiaal.

Schetsboeken

Ook bestelde ik twee schetsboeken, waarin ik heel wat uren hoop te gaan tekenen en schilderen. De een is van 140 grams en de ander 200. Ik zal de vergelijking van het papier met de potloden en de verf een keer laten zien in een artikel. De boekjes zijn van Talens en erg goed betaalbaar. Het boekje met dikker papier is van I love art.

Bekijk de video

Vind je het leuk om de unboxing video te bekijken van de Gouache materiaal? Dan kan dat via de video hieronder! Wil je graag eerst nog meer verdiepen in deze verf? Ga dan naar het artikel: Alles wat je wilt weten over Gouache.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment