Design wandhaken DIY
Leestijd: 5 minuten

Van design spullen in huis kun je echt genieten, het grote nadeel is alleen dat het niet altijd even fijn voor je portemonnee is. Want design is nou eenmaal duur. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven te vinden en zo vond ik mijn goedkope design wandhaken!

De design wandhaken van Muuto vind ik bijvoorbeeld prachtig. Alleen begint de kleinste variant pas rond de 20 euro. Dat vind ik toch wat veel, zeker wanneer je er enkele bij elkaar wilt hangen in verschillende groottes.

Een anders nadeel vind ik dat je het moet doen moet de kleuren die ze hebben. Nu komen ze in heel veel verschillende kleuren, maar niet altijd precies in de kleur die ik voor ogen heb. Daarom ging ik op zoek naar een goedkoop alternatief voor design wandhaken en ik vond ze voor €1,50 per stuk!

Goedkoop alternatief

Je hebt natuurlijk verschillende alternatieven. Zo heb je grote knoppen van de Karwei voor ongeveer €5,- per stuk, maar een groot nadeel is dat de schroef al aan de knop vast zit. Hierdoor moet je wel in het bezit zijn van een boortje dat hetzelfde formaat heeft of die moet je dan weer kopen. Je kunt bij de Gamma grote ronde knoppen kopen en bij de Søstrene Grene zag ik dat ze ook knoppen verkochten, maar hier kun je weer niet echt variëren in verschillende groottes. Dus zocht ik verder.

Toen ik van de week in de Kwantum liep, vond ik grote en kleinere wandhaken voor €1,50 per stuk (de grote) en de kleine waren nu zelfs 2 voor €0,50! Dit waren de goedkoopste haken die ik tot nu toe had gevonden, dus nam ik er een heel aantal mee naar huis. Tijd om dit DIY project van start te laten gaan!

Je eigen design wandhaken maken? Dat kan! Met deze leuke DIY heb je voor maar €1,50 gave wandhaken in huis! linspiration.nl

Kleuren kiezen

De kleuren die ik gebruikte om de goedkope design wandhaken te schilderen had ik al in huis. Het zijn dezelfde kleuren die ik gebruikte om onze woonkamer te schilderen. Erg handig want je hebt maar weinig verf nodig om de wandhaken te schilderen.

Heb je niet zomaar restjes verf in huis, kijk dan of je een kleurtester kunt halen bij de bouwmarkt. Je kunt vaak ook voor een paar euro een kleur tester laten mengen, zo hoef je niet meteen veel geld kwijt te zijn aan verf!

Heb je kinderen? Zet ze dan ook aan het verven, dan heb je meteen een leuke activiteit erbij. Mijn oudste zoon vond het in iedergeval prachtig om zijn eigen wandhaken voor zijn kamer te kunnen schilderen. Een andere leuke DIY is om samen een pers te maken om bloemen te drogen, je kind(eren) kunnen dan mooi het hout schilderen!

Mooi & betaalbaar

Het was natuurlijk wel even spannend of de look a like design wandhaken mooi dekkend geverfd konden worden. Zeker met de grote zwarte letters erop. Ik heb de wandhaken trouwens niet geschuurd en dat ging prima. Alleen de gele kleur moest twee keer en de andere kleuren hoefden, maar één keer met de kwast worden beschilderd. Dat vond ik ideaal!

Het ophangen ging ook super gemakkelijk, want je schuift de wandhaak zo over de schroef heen. En klaar is kees!

Het fijnste vind ik, is dat je op een goedkope manier toch een mooi resultaat krijgt. Goed voor je portemonnee en je creativiteit dus 😉 Wat vind je ervan? En wat zou jij doen? Kies jij voor goedkope wandhaken of ga jij toch voor het echte design?

Ga jij aan de slag met deze DIY? Deel dan jouw foto’s op Instagram met de #diywithlinspirationnl, dan zie ik je berichten en wie weet deel ik jouw foto in mijn stories!

Bewaar voor later op Pinterest:

DIY design wandhaken voor in huis

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment