Poppenkast voorstelling
Leestijd: 3 minuten

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover; samen met onze kinderen bezochten we de voorstelling Poppenkast door Toneelmakerij en het was een groot succes. In dit artikel vertel ik je graag waarom de voorstelling zo leuk was. Lees je mee?

Waar gaat de voorstelling Poppenkast over

Meneer Rozenwater heeft een poppenkast waarmee hij door het land reist, maar helaas komen er erg weinig bezoekers waardoor hij alles wil verkopen. Wanneer mevrouw Beddengoed komt om te informeren naar de verkoop van de poppenkast, zijn de poppen hier helemaal niet blij mee. Mevrouw Beddengoed wil namelijk de poppenkast en de poppen verbranden, omdat het niet meer van deze tijd is en het ouden beelden in stand houdt.

De poppen komen in opstand, omdat ze helemaal niet verkocht willen worden. Gelukkig kunnen meneer Rozenwater en mevrouw Beddengoed het goed met elkaar vinden en uiteindelijk besluiten ze de poppenkast samen te houden.

Hilarische karakters

Op Instagram deelde het account van de Toneelmakerij voorafgaand aan de première al een geweldig leuk filmpje waarbij mevrouw Beddengoed hoort dat er een voorstelling is met een poppenkast. Dat zette de toon al voor de voorstelling en onze zoons lagen al helemaal in een deuk bij het zien van deze beelden, het was dan ook een feest van herkenning toen mevrouw Beddengoed op het toneel verscheen.

Sprankelende acteurs

De acteurs zijn geloofwaardig, een tikkeltje vreemd en vooral humoristisch en dat was ook te merken aan het publiek. De kinderen schaterden het uit en zaten gillend op hun stoel van plezier. De humor raakte precies de juiste snaar en ze wisten hoe ze de kinderen mee konden krijgen in de show.

De stemmetjes van meneer Rozenwater en mevrouw Beddengoed waren al knap gedaan en daarbij kreeg elke pop karakter – ik geloof wel zes verschillende – ook een eigen stem. Dit zorgde ervoor dat de kinderen helemaal in het theaterspel werden gezogen.

Poppen leiden een eigen leven

Naast de acteurs waren de poppen in de poppenkast ook zeer vermakelijk, vooral toen Katrijn, Jan Klaassen sloeg met een pollepel ging iedereen in het publiek los. De voorstelling is vanaf 5+ en je kunt duidelijk zien dat alles goed aansluit voor deze leeftijd. Nu twee dagen later worden de grapjes uit de voorstelling nog steeds thuis verteld.

Ook voor ouders leuk

Naast dat onze kinderen samen met de rest in de zaal genoten van de voorstelling, zaten er ook voor de ouders voldoende grappige elementen in. De hele Poppenkast was een kritiek op het standaardbeeld, waarin de man de baas in huis is en de vrouw ondergeschikt is. Of de grapjes over seksisme waarbij meneer Rozenwater, de eigenaar van de poppenkast, altijd onder het rokje van Katrijn zit met zijn hand.

Ga naar de voorstelling!

De Toneelmakerij zet met Poppenkast een hilarische voorstelling neer, dat gegarandeerd zorgt voor veel vermaak bij jong en oud. Poppenkast reist tot 5 maart 2023 door het land en je kunt de speeldata hier bekijken.

Meer leuke uitjes voor kinderen:

De foto is gemaakt door Suzanne Peper.

DIY en Lifestyleblog linspiration.nl

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment