loopearplugs
Leestijd: 6 minuten

Al diverse keren zag ik de loops voorbijkomen toen ik op Instagram scrolde. En ik was toch wel erg benieuwd of het daadwerkelijk de ruwe randjes van het kindervolume in huis eraf zou halen. Kinderen hebben nu eenmaal wat meer stemvolume, al helemaal wanneer ze hier bij ons in bad gaan, en de zomervakantie leek me het uitstekende moment om de loops te testen. Ben je benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel verder.

Wat zijn loops?

Ear loops zijn een soort van kleine oordopjes die het volume om je heen dempen, maar waardoor je nog steeds gesprekken kunt voeren. Ze komen in verschillende soorten en maten en ik ging voor de ouder variant, ze heten de Engage. Ik koos voor deze versie omdat ik de loops vooral in huis wilde gebruiken in het bijzijn van de kinderen. Ze reduceren het geluid en dempen 16 decibel. Ze kosten €29,95 en dat vind ik ook erg betaalbaar. Ze worden gratis verzonden en je kunt kiezen uit heel wat leuke kleurtjes. De dopjes die in je oren gaan zijn bij de meeste modellen gewoon zwart, en de ring die zichtbaar is in je oren zijn er in verschillende kleuren. Ik koos voor de gouden variant. Dat vond ik wel zo mooi met mijn huid.

De reden dat ik loops wilde uitproberen

Als zzp’er werk ik als de jongens op school zitten en onze dochter twee ochtenden in de week naar de opvang gaat. ‘S middags als ze thuis komen, wil ik er helemaal voor ze zijn. Ook als ik een slechte nacht heb gehad door onze dochter die soms uren wakker kan zijn. Ik wil dan in de middag niet meteen komen met de melding: mama is moe, doe maar even wat zachter. We weten ten slotte allemaal dat dat voor geen meter helpt, tenzij er een schermpje aan te pas komt.

Toen de zomervakantie bezig was en ik de kids 24/7 om me heen had, merkte ik toch dat ik wat minder marge had als er slechte nachten waren geweest. Dan vond ik het best pittig – zeker op regenachtige dagen – om de stuiterende kinderen om me heen te waarderen. En dat is dus ook helemaal niet erg. Het is prima om af en toe even wat meer adempauze te willen en daarom bestelde ik de Loops. In de hoop dat het kon helpen om dit soort momenten door te komen, zeker in combinatie met slechter slapen.

En? Werkt het?

Ik was in het begin nogal sceptisch. De loops zijn heel klein en ik kon me niet voorstellen dat het echt iets zou doen. Maar toen ik ze als eerste testte, toen alle drie de kids in bad gingen was ik erg tevreden. Een badkamer galmt nogal en in combinatie met wilde waterspelletjes levert dat een hoop lol en gegil op. Prima natuurlijk, maar soms wel vermoeiend na een lange dag. Wat mijn opviel was dat het geluid minder had binnen kwam met de loops in. Ze dempen tot 16 decibel, maar ik kan wel de kinderen wel gewoon verstaan als ze een vraag stellen.

Toen een van de kinderen een inzinking had in de dagen erna en daarbij alles los en vast schreeuwde van verdriet, kreeg ik er zelf geen hoofdpijn van en was ik een stuk geduldiger tijdens het troosten en laten uitrazen. Wat eerlijk is eerlijk, als je kind door het lint gaat of helemaal in tranen is, dan raakt het je toch. Hoe prettig is het dan als het je beter lukt om de rust te bewaren? En zeker als er nog andere kinderen in huis willen die op dat moment ook gewoon je aandacht vragen.

Het helpt ook tijdens mijn werk

Een leuke bijkomstigheid is dat ik er ook veel aan heb als ik aan het werk ben en de kinderen niet thuis zijn. Het haalt de ruis op de achtergrond weg, waardoor ik nog beter gefocust kan werken. Ideaal vind ik het dan ook om het te gebruiken in de tuin, geen last van rijdend verkeer, een buurman die de tuin aan het maaien is of dat soort dingen.

Shop de loops

Voor deze review kocht ik dus de loops Engage die 16dB dempt. Je hebt ook een versie van de Engage Loops die nog eens 5dB extra dempt. Ik zal ze hieronder naast elkaar zetten.

Wist je dat je ook loops kunt kopen voor het slapen & feesten? Ik ben in ieder geval fan van het merk. Voor mij werken de loops erg goed en zijn het echt een musthave voor ouders die klaar willen staan voor hun kinderen, ondanks vermoeidheid, korte nachten en gevoelig zijn voor geluiden.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment