Kindernagellak testen
Leestijd: 6 minuten

Kindernagellak is erg leuk als je met je mini-me wilt lakken, maar hoe kindvriendelijkheid zijn ze? Ik kocht verschillende soorten kindernagellak en testte drie verschillende merken om een beeld te krijgen hoe kidsproof ze eigenlijk zijn. Lees je mee?

Ik vind het heerlijk om mijn nagels te lakken, dat is toch even een me-time momentje. Jaren gebruikte ik nagellak die gewoon aan de lucht moest drogen, maar zodra ik kleine kinderen had, moest ik de potjes steeds vaker laten staan. Het was simpelweg geen doen meer om mijn nagels te lakken en ze tien tot twintig minuten te laten drogen. Negen van de tien keer ging ik toch ergens met mijn nagel langs waardoor de natte lak een buts kreeg of eraf ging. Superjammer natuurlijk. Ik ben nog steeds erg blij dat ik nu zelf gellak kan aanbrengen thuis, waarbij de nagellak met één minuut is uitgehard en ik geen lelijke plekjes krijg op mijn nagellak.

Samen lakken

Steeds vaker merkte ik dat mijn dochter van drie ook graag nagellak op haar vingers wilde, maar de gellak die ik gebruik in combinatie met een led lamp, die je pas mag gebruiken vanaf 18 jaar, moest ik opzoek naar kindernagellak. Zo kwam ik bij verschillende winkels en kocht ik uiteindelijk drie verschillende soorten. Ik ging voor de nagellak van de Action, Hema en Pinkgellac die sinds kort ook een aantal kleuren hebben voor kinderen. Lees hieronder onze ervaring!

Kindernagellak Action

Action nagellak

Als eerste gebruikte we de nagellak van de action. Voor €2,79 haal je zes potjes nagellak, dat is natuurlijk geen geld! Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en dat maakt het misschien wel extra leuk. Op de verpakking staat voor kinderen van zes jaar en ouder, maar aangezien ik haar nagels lakte, kon dit prima voor een keer. Een nadeel is wel dat de lak heel traag opdroogt en ze dus lang heel stil moet zitten.

Ideaal als je even een filmpje aanzet, maar dan duurde het voor haar nog steeds wel erg lang. Als deze lak droog is, kan hij er niet zomaar af worden gehaald. Hierdoor hecht hij net zo goed als nagellak voor volwassenen, maar kan je mini-me niet zo snel wisselen met een kleurtje. Het moet er echt afslijten. De dekking is trouwens niet optimaal, maar dat vond mijn dochter geen probleem.

Kindernagellak Hema

Hema nagellak

Bij de Hema kun je goed slagen voor betaalbare nagellak voor volwassenen en toen ik zag dat ze ook kindernagellak hadden was ik erg benieuwd. De kleuren komen in een doosje met twee lakjes voor €4,50. Je kunt kiezen uit rood en roze of glitter blauw en glitter paars. Je begrijpt natuurlijk dat mijn driejarige direct voor de glitters ging.

Het grote voordeel is dat deze nagellak Vegan is, dus veilig voor kinderen en vanaf drie jaar te gebruiken is. Ik liet haar dus naar hartenlust haar eigen nagelslakken. Daarnaast was er nog een fijne bijkomstigheid, namelijk dat de lak op waterbasis is. Hierdoor kun je de nagellak gemakkelijk van de huid wegvegen als het is opgedroogd. Een groot nadeel was dan wel weer dat ze opeens haar handen niet meer wilde wassen, omdat de nagellak op waterbasis is.

Ik testte het uit om mijn teennagels en zodra het water van de douch met de lak in aanraking kwam, spoelde de lak van mijn nagels weg. Enerzijds positief, maar wel wat onhandig als je meerdere keren per dag je handen wilt wassen. Misschien is deze lak dan toch handiger voor op je teennagels.

Pinkgellac kindernagellak

Sinds deze maand heeft Pinkgellac ook vijf kleuren speciaal voor kinderen. Ik kon natuurlijk niet wachten om ze uit te testen, aangezien ik zelf een groot fan van dit merk. De kleuren kosten €6 per potje en bij elk potje is ook een versie voor volwassenen, waardoor je meteen samen kunt matchen. Hoe leuk is dat?

De lak droogt binnen vijf minuten aan de lucht en is gemaakt met een peel-base. Hierdoor kun je de kleurtjes gemakkelijk van je nagels halen en weer verwijderen. Je kan er gewoon je handen mee wassen, maar het is ook weer niet zo stevig als een lak die moet uitgroeien. Ook deze nagellak is veilig te gebruiken voor kinderen vanaf drie jaar. Dus dochterlief kan heerlijk haar nagels lakken.

Ik merk dat ze het ook erg leuk vind dat ze nu precies dezelfde kleur kan gebruiken als ik, dat maakt ons lak momentje toch wel extra leuk. Wat mij betreft zijn deze lakjes toch wel de winnaar en mogen er nog veel meer kleuren komen in de minicollectie!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment