Leestijd: 5 minuten

Gepersonaliseerd drukwerk is toch wel iets wat ik erg leuk vind. Met een creatieve achtergrond vind ik het erg leuk om illustrator en indesign te gebruiken om mijn eigen ideeën om te zetten tot een ontwerp dat gedrukt kan worden tot een mooi eindproduct. Toen Studentendrukwerk mij benaderde of ik producten wilde uittesten leek me dit een mooie match. In dit artikel vertel ik je meer over de kwaliteit van het drukwerk en laat ik je graag zien wat ik gemaakt heb.

Inmiddels heb ik al heel wat online drukkers geprobeerd om mijn drukwerk te laten afdrukken, dus ik was heel benieuwd naar de kwaliteit die studentendrukwerk zou leveren. Ik bestelde daarom een aantal verschillende producten, zodat ik de kwaliteit goed kon beoordelen. Zo bestelde ik een notitieboek, A4 map, twee posters en een stapel flyers.

A4 map bewaarmap en flyers

Voor mijn oudste zoontje die nu naar groep 2 zit wilde ik graag een bewaarmap ontwerpen waarin ik zijn creaties zou kunnen bewaren. Ik besloot de map een stoere zwart en wit look te geven en koos voor 4 ringen aan de binnenkant. Zo kun je er gemakkelijk insteekhoesjes in doen of de tekeningen perforeren en vervolgens opbergen in de map. De map voelt stevig en het ontwerp is er mooi opgedrukt. Ik zou het niet kunnen onderscheiden van een gewone map die je in de winkel koopt! Waarschijnlijk bestel ik binnenkort ook nog een bewaarmap voor onze jongste zoon.

De flyers bestelde ik voor mijn webshop met babykleding en invulboeken FSHappiness. Het leek mij een ideale mogelijkheid om eens te testen of ik flyers zou willen gebruiken voor mijn webshop. De flyers hebben het formaat van een A5, misschien zou ik de volgende keer ook nog het formaat van A6 testen zodat ik de flyers eenvoudig zou kunnen meesturen met een bestelling.

Aantekeningen maken en schrijven in je eigen notitieboek

Ik vind het altijd erg prettig om in een notitieboek mijn gedachtes en ideeën te kunnen ordenen. Inmiddels heb ik er ook al heel wat versleten en liggen er nog wat boekjes op mij te wachten om gevuld te worden. Maar allemaal hebben ze een eenvoudige omslag, zwart of bruin en niet echt een uitnodigende omslag. Daarom nam ik mijzelf voor om nu een notitieboek te ontwerpen die er naast zijn functionaliteit ook nog eens super tof uit zou zien.

Ik koos voor een notitieboek in A4 formaat, lekker groot dus. Met genoeg ruimte om overzichtelijk je aantekeningen te kunnen maken. Je kunt ook voor een ander formaat kiezen natuurlijk of voor een andere inhoud. Ik koos voor lijntjes, maar je kunt de pagina’s ook wit laten, bijvoorbeeld om het als schetsboekje te gebruiken. De kaft is mooi hardcover en voelt stevig aan en de pagina’s aan de binnenkant voelen stevig genoeg om erop te schrijven.

Geboorteposters op schaal

Posters voor de kinderkamer

Al lange tijd liep ik met het idee om posters te ontwerpen voor onze twee zoontjes en nu besloot ik ook daadwerkelijk de daad bij het woord te voegen. Ik begon met ontwerpen en maakte twee geboorteposters voor onze zoontjes die ik via Studentendrukwerk liet afdrukken. Voor het formaat koos ik 50x70cm, lekker groot maar niet té groot. De kleuren zijn mooi afgedrukt en het papier is stevig genoeg om de posters ook zonder lijst aan de muur te hangen, zoals ik in de kinderkamer deed.

Mijn beoordeling

Omdat ik zoveel verschillende producten bestelde, kostte het me even tijd om alle producten los van elkaar te ontwerpen. Maar toen ik eenmaal alles had geüpload kreeg ik twee dagen later al bericht dat mijn complete bestelling al was verzonden! Een super snelle services dus. Erg prettig wanneer je krap in de tijd zit en nog snel drukwerk nodig hebt. Ook zie ik geen kwaliteitsverlies met andere drukkers die ik regelmatig gebruik, dus ik kan Studentendrukwerk zeker aanraden voor je drukwerk.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment