Leestijd: 3 minuten

Vandaag mocht onze oudste zoon Felix de geboorte traktatie uitdelen in zijn klas. Ik laat je graag zien wat ik gemaakt heb, zodat je zelf deze leuke traktatie ook kunt maken. Voordat ik met de geboorte traktatie aan de slag ging speurde ik het internet af naar allerlei ideeën, maar uiteindelijk besloot ik tijdens mijn verlof zelf de traktaties samen te stellen. En is het geen plaatje geworden?

Online kun je heel wat geboorte traktaties vinden voor een meisje. Van koekjes met roze muisjes, roze snoepjes of zelf kant en klare pakketjes. Toch leek het me leuk om zelf een traktatie te kunnen maken en ging ik aan de slag. Eigenlijk houd ik helemaal niet zo van roze, maar voor deze geboorte traktatie vond ik het erg leuk om toch voor helemaal roze te gaan. En ik ben blij met de keuze want het ziet er net uit alsof het zo uit de winkel komt 😉

Wat heb je nodig voor deze geboorte traktatie?

Alle knutselspullen voor de traktatie had ik al in huis, alleen de snoepjes en een paar losse dingen moest ik nog aanschaffen. Hieronder lees je wat ik gebruikt hebt:

 • Doorzichtige zakjes
 • Roze ballonnen
 • Roze toeters
 • Zak hartjes snoepjes
 • Perforator
 • Roze papier in verschillende kleuren
 • Print papier op sticker vel
 • Printer
 • Pons

Aan de slag met de geboorte traktatie

Ik bestelde de roze ballonnen en roze toeters online en vond het erg leuk om voor de geboorte echt voor helemaal roze te gaan. Na een dag waren ze al binnen en kon het vullen van de doorzichtige zakjes beginnen. De zakjes kocht ik bij de Action, maar je kunt ze ook hier bestellen. Als eerste vulde ik elk zakje met 1 ballon en 1 toeter. Dat vond ik er al erg leuk uitzien, maar ik vond het toch wel wat kaal. Daarom besloot ik zelf confetti te maken, zodat in elk van de 28 zakjes een laagje confetti zou zitten.

Uiteindelijk kostte het best wat tijd om alle confetti te maken met de perforator, gelukkig hielpen mijn zoontjes mee 😉 En het leuke van eigen confetti maken is ook wel weer dat je zelf de kleuren van het papier kunt kiezen. Zo gebruikte ik licht roze, donker roze en paars papier door elkaar heen. Hierdoor ontstond er een vrolijke mix die mooi bij de rest van de spulletjes paste. Je kunt confetti natuurlijk ook online bestellen, als je liever niet veel tijd kwijt wilt zijn aan het zelf maken.

Voor de inhoud vulde ik de doorzichtige zakjes met vier hartjes snoepjes en maakte ik de sticker voor op de buitenkant. Voor de bloemachtige vorm van de sticker gebruikte ik een pons. Eerst maakte ik een ontwerpje voor de sluitzegel op de laptop en die printte ik uit op een A4 sticker vel waarop je kon printen. Vervolgens drukte ik met de pons de stickers uit en kon ik ze op de zakjes plakken.

Resultaat

Ik vind het resultaat zeker geslaagd en Felix vond het ook erg leuk om de traktatie te mogen trakteren. Echt een trotste grote broer! Ik hoop dat je door deze traktatie genoeg ideeën hebt om zelf aan de slag te gaan!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

 • Regina Verdoes
  7 oktober 2021

  Ik ben weg van je traktatie! Ik kan alleen de pons niet vinden.. en het bestandje, deel je dat ook misschien?

Post a Comment