Leestijd: 4 minuten

Toen manlief afgelopen week zei dat hij over 7 weken (?!) zijn eerste versie van zijn proefschrift moest inleveren, werd ik er zelf gewoon een beetje zenuwachtig van. Haha, ja echt waar! Want dat betekend namelijk ook dat ons vertrek hier in Wallonië steeds dichterbij komt. Daarom neem ik je mee in een interview met mezelf, waarin ik antwoord geef op de meest gestelde vragen die zijn gesteld.

Waar promoveert je man?
Mijn man, Max, promoveert aan de universiteit van Luxemburg. Eind april moet hij zijn verdediging houden, dan mag hij zich als het goed is ook echt Dr. toevoegen aan zijn titel. Hij doet een PhD en de titel van zijn proefschrift is: Digital History As Trading Zones.

Hoe lang hebben jullie eigenlijk in Wallonië gewoond?
Als we hier zullen vertrekken, hebben we 4,5 jaar in ons Franse huurhuis gewoond.

4,5 jaar, dus dan zijn jullie beide zoontjes hier ook geboren?
Bijna goed! Onze oudste zoon Felix (dec ’15) werd geboren in het ziekenhuis in Luxemburg en onze jongste zoon Rowas (feb’ 13) in het ziekenhuis in Arlon, België.

Wat ga je missen straks?
Ik denk dat ik vooral de natuur ga missen. We wonen best afgelegen, maar daardoor ook in een prachtige omgeving tussen de bossen en weilanden. Ik geniet van de ruimte en de rust om me heen. Bovenaan zie je een foto van ons uitzicht tijdens de dagelijkse wandelingen.
Ook vind ik het jammer om weer weg te gaan uit de kerk. Momenteel kerken we in de NPG in Luxemburg, ondanks de lange reis ernaartoe (waarbij we op zondag een uur heen en terug moeten rijden), is het een erg warme en fijne gemeente. Hier heb ik mooie vriendschappen mogen krijgen.

Gaan jullie eigenlijk weer naar Nederland of toch weer naar een ander land?
Eerst stonden we wel open om weer naar een ander land te verhuizen, zolang het maar Engels talig, zou zijn. Nu de 4,5 jaar steeds meer ten einde komen, beginnen we toch te merken dat gewoon weer naar Nederland toch ook wel erg fijn zou zijn. Zeker omdat Felix volgend jaar ook naar school gaat. Ik vind het ook wel een fijne gedachte dat ik straks misschien wel leuke Nederlandse buren heb, in plaats van alleen maar Frans sprekende.

Weten jullie al waar jullie gaan wonen?
Nee, we weten nog niet waar we gaan wonen, dat hangt af van Max zijn werk. Het liefst zou ik zelf bij de natuur in de buurt blijven wonen. Af en toe een wandeling kunnen maken en niet teveel in de drukte van een grote stad.

Wanneer gaan jullie dan precies verhuizen?
Ons huurcontract loopt af op 1 juli 2019. Dan moeten we ook echt vertrokken zijn. Ergens voelt het nog heel ver weg, maar ook weer heel dichtbij.

Maar, geen uitzicht op woonplek en baan, vind je dat dan niet lastig?
Natuurlijk is dat best wel een beetje spannend. Waar we zullen wonen, wat voor huis, wat voor baan Max zal gaan vinden en waar die baan zal zijn. Toch geeft het ook wel vertrouwen, omdat ik weet dat we het niet alleen doe. Ik weet dat God met ons meegaat. Zoals hij destijds ook met Max en mij meeging naar België toe, naar een onbekend avontuur. Zo weet ik dat hij nu ook weer met ons mee zal gaan. Ik geloof dat hij weet wat het beste voor ons is en dat we dat in vertrouwen mogen doen. Doordat ik dit weet durf ik het avontuur wel aan te gaan. Hij weet immers wat het beste voor ons is.

En wat ga jij straks doen, als je weer in Nederland bent?
Ik wil het liefst blijven doen waar ik gelukkig van wordt; zoals het ontwerpen van mijn kaarten collectie, mijn kledinglijn FS Happiness runnen en mijn kunst shop. Maar daarnaast ook bloggen, schrijven, fotograferen, net waar ik zin in heb. En tja we weten natuurlijk nooit hoe de toekomst precies zal lopen, maar ik hoop vooral mijn gaven en talenten in te kunnen blijven zetten.

Volg mij ook op Instagram & Facebook.
Interview waarin ik vragen beantwoord

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

Post a Comment