Leestijd: 3 minuten

Wil je graag (beter) leren fotograferen, maar weet je niet hoe je dit kunt leren? Ik vond en volgde een super fijne én duidelijke Nederlandstalige Fotografie cursus online!

Hoe ik begon met fotograferen

Toen ik dertien werd kreeg ik mijn eerste spiegelreflex camera, de Canon 350d. Alles fotografeerde ik op de automatische stand. Ik zocht in het boekje van mijn camera wel eens op hoe ik andere instellingen kon gebruiken, maar meestal kwam ik daar toch niet helemaal verder mee.

Na meer dan tien jaar en vele foto’s verder, werd mijn camera tijdens een zomervakantie nat en werkte de batterij niet meer goed. Dus toen ik een nieuwe camera aanschafte, de Canon 60d, werd het tijd om me toch echt meer te verdiepen in mijn camera. Maar eerlijk gezegd zag ik er een beetje tegen op. Al die technische termen en instellingen… Hoe kon ik nu ooit op een betere manier foto’s gaan maken?

Laura Vink Academy

Na heel wat zoeken op interent kwam ik de site van Laura Vink tegen en sindsdien ben ik fan. Ze praat in duidelijke taal, en na enige aarzeling besloot ik haar cursus Nooit meer op de automatische stand fotograferen te gaan volgen. Een online cursus, zodat je op je eigen tempo en in je eigen tijd alles kunt leren en toepassen. Je ontvangt bij de cursus ook een e-book waarin alles, wat Laura in haar video’s verteld wordt beschreven.

Volhouden van de cursus

In de tussentijd werd onze zoon geboren en de cursus raakte een beetje op de achtergrond. Maar telkens als ik mijn camera weer vastpakte, wilde ik eigenlijk toch weten hoe ik nog betere foto’s kon maken. Ik had de uitgebreide variant van de cursus aangeschaft waardoor ik ook het papieren boek had gekregen. ‘s Avonds las ik in het boek en tijdens de slaapjes en in de avonduren bekeek ik de video’s. In het weekend en overdag probeerde ik de instellingen uit die ik moest gebruiken. Een boek dat ik je zeker kan aanraden van haar is Iedereen fotosmart, met fijne en duidelijke uitleg. Je koopt hem hier.

De eindtoets

Aan het einde van elke module doe je een eindtoets om te weten of je klaar bent voor het volgende onderdeel. De eindtoets doe je ook gewoon online en met trots kan ik zeggen dat ik de cursus gehaald heb! Ik vond het erg prettig dat ik alles op mijn eigen tempo kon doen. Ook de uitleg was goed te volgen, alles was heel duidelijk en echt de beste Nederlandstalige Fotografie cursus die ik kon vinden online! Nu onze rondreis in Canada geboekt is, hoop ik hier alles echt in de praktijk toe te kunnen passen.

Laura’s boek over Reisfotografie is zeker een aanrader als je natuur wilt fotograferen.

Pin voor later:

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment