Leestijd: 3 minuten

Wil jij op een originele manier een foto laten afdrukken? Bijvoorbeeld een foto van je bruiloft, geboorte, een mooie reis of van een leuke shoot? En dan ook graag op een bijzondere manier? Kies dan voor een foto op hout. Ik werd gevraagd om een foto op hout te testen en in deze blogpost lees je wat ik ervan vind.

Het is alweer even geleden dat ik een foto van onze jongens liet afdrukken. Ik liet afgelopen jaar grote polaroid foto’s maken voor aan de muur, zodat ik zelf een gallery wall kon maken in huis. Inmiddels zijn we alweer een jaar verder en wilde ik graag een nieuwe foto laten afdrukken voor aan de muur. Dit keer koos ik voor een afdruk op hout met een whitewas afwerking en ik kon niet wachten tot de foto binnenkwam!

Stoere look

Het is toch altijd een beetje spannend als je een foto laat afdrukken en al helemaal op dit formaat van 80 x 60cm. Samen met mijn zoontjes pakte ik de foto op hout uit en ze vonden het prachtig dat ze er zelf op stonden.

Mijn eerste indruk van de foto op hout is dat het een stoer uiterlijk heeft. Doordat de foto niet op één grote houten plaat gedrukt is, maar op verschillende losse houten planken zorgt dit voor een mooie industriële look. Hierdoor is het geen standaard afdruk en levert het meteen een interessant beeld op.

Originele foto afdruk

Van tevoren was ik wel een beetje sceptisch over de houten planken die door je foto heen zouden lopen, maar de placering van de foto is precies goed. De openingen van de planken lopen die door ogen heen of de monden, waardoor de foto nog gewoon goed zichtbaar is. Voor de afwerking koos ik voor een whitewas van de foto op hout, hierdoor komt de foto mooi naar voren en is er geen kwaliteitsverlies in kleur.

Wat ik er wel bij moet zeggen is dat het in zijn geheel best wat weegt. De zes houten planken met de foto worden aan de achterkant bij elkaar gehouden door nog twee houten planken. Het ophangsysteem dat ik erbij kreeg, bevestig je gemakkelijk aan de achterkant, zodat de foto op hout kan worden opgehangen.

Ik zou de foto op hout zeker aanraden. Door de whitewash zijn de kleuren erg mooi en het geeft net weer wat speciaals aan je foto. Het lijkt me ook mooi om op deze manier een foto af te drukken van natuur. Zodat de werking van het hout ook wat doet voor de natuur die je op de foto ziet staan. Naast een foto op hout, zijn er nog meer originele manieren om een foto af te drukken.

Ik kreeg het product thuis gestuurd. Ook een samenwerking aangaan? Neem dan contact met mij op.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment