loungeplek tuin
Leestijd: 4 minuten

De lente is officieel begonnen! De zon laat zich steeds vaker zien en hoe fijn is het dan om in je tuin een plek te hebben om te genieten van de zonnestralen op je gezicht. Maar wat heb je nodig voor een fijne lounge plek in je tuin? Daarom deel ik vijf stappen met je, zodat je buiten een heerlijke plek kunt maken.

1. Kies een plek

Misschien is dit wel erg voor de hand liggend, maar heb je een wat ruimere tuin dan is het handig om over de plek na te denken. Wil je als je zit de zon vol in je gezicht hebben, dicht bij de achterdeur zitten of juist wat meer in het midden of achter in de tuin? Ga even op de verschillende plekken zitten of staan en besluit wat jouw voorkeur heeft.

Heb je al tegels in je tuin, dan kun je meteen verder naar de volgende stap. Heb je alleen maar een grasmat liggen? Denk dan eens na over de optie om vlonders neer te leggen in je tuin.

2. Koop een tuinbank

Natuurlijk kunnen tuinstoelen ook voldoen aan jouw idee van een lekker lounge plek in de tuin. Voor mij kwam dat gevoel pas toen we ook een tuinbank hadden gekocht met een hoek. Heerlijk ontspannen vind ik dat en het staat ook nog eens hartstikke mooi.

Er zijn natuurlijk veel soorten tuinbanken beschikbaar in verschillende materialen. Denk aan bamboe, metaal en hout bijvoorbeeld. Tweezits, 3-zits of met een hoek. Eigenlijk heb je ontzettend veel keuze! Kies hier ook vooral iets wat goed bij je past. Kinderen vinden het ook heerlijk om buiten lekker te kunnen lezen met een boekje. Lees hier meer tips voor een kindvriendelijke tuin.

3. Ga buiten koken

Wanneer je buiten gaat koken is het helemaal ontspannen! Zittend op je loungebank even lekker bakken op de big green egg large. Je kunt de bbq eenvoudig bij je lounge plek zetten. Hoe fijn is dat? En wil je toch liever de luxe van je eigen binnen keuken ervaren? Ga dan voor de Roostr, een luxe buitenkeuken. Hij neemt wel wat meer plek in, maar je hebt dan ook meteen een werkblad waar je al het eten op klaar kunt maken. Echt een verlengde van je keuken binnen dus.

4. Kleed het aan met accessoires

Een belangrijk punt dat vaak vergeten wordt zijn accessoires. Ze geven net dat beetje extra sfeer in je tuin. Denk aan een spiegel aan de schutting, een tuinkleed bij de bank of stoelen, een dekentje tegen een frisse wind, een tuinposter of vrolijke kussens. Maar ook gekleurde plantenbakken met bloemen passen hier goed bij of een wandhanger die je aan de muur of schutting kunt bevestigen. Zo maak je met een handomdraai van je loungeplek ook een heerlijke zit plek. In onze tuin kozen we voor klimop tegen de schutting. Hierdoor is de bruine schutting weggewerkt en hebben we een groene achterwand. Wel zo gezellig in de tuin!

5. Maak een overkapping

Deze laatste stap is optioneel, maar wel een goede optie om te overwegen. Wil je straks in de avond ook nog buiten kunnen zitten en de warmte een beetje vasthouden? Dan kan een overkapping de ideale uitkomst zijn. Ook hier kun je kiezen voor een overkapping van hout of bamboe bijvoorbeeld. Vind je dit toch te duur, dan is het ook prima om een mooie parasol neer te zetten of een zonwerend doek op te hangen.

Ik hoop dat je iets aan de stappen hebt, zodat je ook in jouw tuin een fijne loungeplek kunt maken. Heb jij nog andere tips? Zet ze dan gerust hieronder!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment