Encanto de nieuwste familiefilm van Disney
Leestijd: 3 minuten

De film Encanto staat nog maar een paar dagen op Dinsey plus, maar het is al echt een hit. Toen ik de trailer zag kon ik niet wachten om de film te gaan kijken met onze kinderen! De kinderen vonden de film super leuk. We luisteren nu regelmatig de liedjes uit de film. Dus het is zeker geslaagd. Ik vertel je graag waarom de film een echte aanrader is!

Al jaren ben ik fan van Disneyfilms. En soms kan ik niet wachten tot ik ze allemaal met mijn kinderen kan kijken. Inmiddels zijn de oudste twee op een leeftijd gekomen dat ze het film kijken leuk vinden. Dus met onze 4 en 6-jarige gingen we de film kijken. Onze 1-jarige dochter kwam af en toe even meekijken en speelde verder lekker door.

Waar gaat de film eigenlijk over?

Encanto gaat over een magisch huis van de familie Madrigal. Een huis die leeft. Alles aan het huis kan bewegen. Zoals de vloer, de trap, de deuren, de dakpannen en nog veel meer! In het huis brandt een kaars die de twee dochters en zoon van de Abuela (oma) gaven heeft gegeven. Zo kan de ene dochter het weer bepalen en de andere dochter kan mensen genezen door eten te maken. De zoon is jaren geleden zoekgeraakt, nadat hij een visioen had gezien.

Ook de kleinkinderen van de oma hebben gaven gekregen. Alleen Mirabel is het enige kleinkind zonder gaven en daar schaamt ze zich ook een beetje voor. En ze schaamt zich er niet alleen voor, ze worstelt er ook erg mee. Haar ene zus is super sterk en kan dus iedereen helpen. Haar andere zus kan overal bloemen laten groeien en is helemaal perfect.

Zolang de magische kaars blijft branden behoudt iedereen hun kracht. Maar de kaars begint te flikkeren en het magische huis van de Madrigals begint scheuren te vertonen. Mirabel gaat er alles aan doen om de kaars weer te laten branden en de magie te herstellen. Zodat ze alle mensen in het dorp kunnen blijven helpen met hun krachten.

Moraal van het verhaal

De moraal van het verhaal, of eigenlijk de film, is dat iedereen Mirabel moet leren waarderen. Juist ook omdat ze geen gave heeft, maar uiteindelijk wel iedereen kan redden. Dat je goed bent zoals je bent, ook als je geen speciale kracht heb. Nou toch een mooie boodschap voor de jonge kids!

Vrolijke muziek

De boodschap wordt met de swingende muziek van Encanto helemaal een feestje. De liedjes blijven in je hoofd hangen en je kunt er heerlijk op dansen. Ideaal voor na de film of later in de week.

Bekijk hier de film Encanto! Laat je me hieronder weten wat jij van de film vond? In ieder geval heel veel kijk plezier gewenst!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment