Eethoek make-over
Leestijd: 5 minuten

Na maanden en stiekem al 1,5 de pot witte verf in huis om het tafelblad onder handen te nemen, was nu eindelijk het moment daar. De make-over voor de eettafel hoek is compleet. Benieuw wat er is veranderd? Lees en kijk mee.

Door de jaren heen

2019

Inmiddels wonen we alweer ruim 4 jaar in dit huis met veel plezier en de eethoek heeft dan ook al diverse vormen gekend. Toen we net verhuisden hadden we twee kinderen en een ronde eettafel van 120 doorsnede staan. Nog steeds vind ik die tafel echt fantastisch en staat hij nu op mijn werkplek op zolder, maar toen ons gezin werd uitgebreid met een prachtige dochter in december 2020 was de tafel niet meer groot genoeg. De jongens knutselen en legoën en graag oplos en al snel was er ruimte gebrek. Er kwam zelfs nog een kleurvlak achter de tafel.

2021

Op marktplaats vond ik voor een paar tientjes een lange houten tafel met klassieke bolpoten. Het tafelblad met het formaat van 240cm, dus een grote upgrade met de ronde tafel die we eerst hadden. Er kon weer naar hartenlust geknutseld en kleurt worden. Alleen stoorde me het bruine tafelblad eigenlijk wel erg en de witte bolpoten vond ik ook maar saai. Dus schuurde ik de lelijke laag van het tafelblad en kregen de bolpoten een frisse kleur.

2022

In maart 2022 was het tijd om de witte muur achter de eettafel aan te pakken en er een flinke dosis zonnig geel aan toe te voegen. Ik schilderde een strakke lambrisering en nog steeds ben ik er erg blij mee. Eind 2022 werd het ook tijd om alle stoelen te vervangen. De jongens zaten niet meer graag op de houten Stokke stoelen en wilden steeds vaker op onze stoelen zitten. Niet echt ideaal, maar wel begrijpelijk. Dus vonden we de ideale stoelen in velvet uitvoering, die ook bij onze oker gele bank passen.

Hoe de eethoek make-over nu is geworden

2023

Terwijl ik dus al een tijd geleden het tafelblad had opgeschuurd, stelde ik het verven in een lak erg uit. Want wat nou als het tafelblad toch weer donkerder wordt? En toen ik de ronde tafel weer op zolder zag staan met het witte blad, besefte ik des te meer dat ik graag weer aan een witte tafel wilde eten. Lekker rustig en passend ons huis. Dus hierbij is dan eindelijk de definitieve hoek van onze eethoek.

Het tafelblad werd wit geverfd en ik ben ontzettend blij met het resultaat. De tafel past zo nog beter in het geheel en dat vind ik eigenlijk wel erg prettig. Ik merkte dat het bruine tafelblad me alleen maar afleidde.

Eethoek make-over

Ik ben benieuwd of er in 2024 nog iets gaat veranderen, maar voor nu ben ik erg tevreden. Welke stijlen vind jij mooi? En welke eethoek make-over sprak jou het meeste aan, van onze foto’s in de afgelopen jaren?

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment