binnen zandbak. Praktisch en goedkoop om te maken. Zorgt voor veel speelplezier in de winter en de kou
Leestijd: 4 minuten

Nu het buiten erg koud en nat is, vind ik het soms best lastig om onze zoontjes bezig te houden. In onze omgeving is niet veel om met kinderen te doen en als het weer buiten guur is, heb ik sowieso geen zin om erop uit te gaan. Maar dan kan een dag best lang duren als je al heel wat hebt voorgelezen, gebouwd en ze zich gaan vervelend.

Daarom maakte ik het volgende: Een binnen zandbak, zodat ze ook heerlijk binnen met hun handen kunnen spelen en hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan. En wat is het mooiste vond? Het kostte me nog geen tien euro om te maken. In dit artikel vertel ik je waarom we een binnen zandbak maakte en hoe jij dit ook kunt doen.

Zand scheppen buiten

Onze oudste zoon hield er als baby al niet van om vieze handen of voeten te krijgen. Dan trok hij zijn beentjes hoog op als we hem in het gras wilde zetten, op het strand lieten lopen op in een zwembadje wilde laten dobberen. Ik denk dat het veranderde toen hij 1,5 jaar was. Opeens vond hij het prachtig om in bad te gaan en met zand te kliederen.

Toen we in de zomer een grote zandbak in de tuin hadden staan zat hij er graag in te spelen. Van onder tot boven onder het zand. Zo erg dat je na een flinke douchebeurt nog steeds zand tegen kon komen. Haha heerlijk vind ik dat. Toen het buiten eenmaal kouder begon te worden, werd er nog wel wat geschept, maar er echt lekker in spelen was toch niet meer zo leuk.

Op een gegeven moment werd de schep maar meegenomen tijdens onze wandelingen buiten en zochten we samen naar plekken waar hij kon scheppen. De modder bij het speeltuintje werd daardoor flink doorgespit of wat dacht je van het keurig strakke place de pétanque in ons dorpje.

Zandbak naar binnen

Toen het nog kouder werd en het begon te vriezen zag ik het toch niet helemaal voor me om de grote zandbak in de woonkamer neer te zetten en vond ik de perfecte oplossing: de binnen zandbak. Simpel, goedkoop en zo weer opgeruimd.

De binnen zandbak is een kleinere variant van de buiten zandbak. Logisch natuurlijk, maar ook met extra functies! In deze zandbak kun je niet zitten, maar zit je ernaast te spelen. Je kunt de zandbak gemakkelijk opbergen en verplaatsen. Ideaal toch?

Hoe maak je de binnen zandbak?

Ik kocht een doorzichtige opbergbak met wieltjes. Zodat de zandbak met al het zand erin toch gemakkelijk te verplaatsen is. Ideaal was het dan natuurlijk ook dat er een deksel bijzat. Hierdoor ruim je in een handomdraai al het speelgoed op en sluit je hem met de deksel af. En door de klemmen aan de zijkant, kan onze baby de zandbak niet zomaar open maken.

Voor het zand gebruikte ik gewoon speelzand die je voor een paar euro kunt halen in de bouwmarkt. Daarnaast vond ik nog een goedkoop setje blokken, die gerust onder het zand mogen komen en daar ook blijven. Inmiddels staan er heel veel werkauto’s die op de bouwplaats aan het werk zijn.

Gegarandeerd veel speelplezier

Ook onze baby vind het prachtig. Op zijn knietjes kijkt hij toe hoe zijn grote broer aan het werk is en soms gaat het samenspelen goed. Dan zitten ze aan beide kanten van de zandbak heerlijk te spelen. Inmiddels heeft de baby ontdekt dat spelen met zand super leuk is, dus die strooit momenteel enthousiast het zand over zichzelf uit en kruipt er daarna vrolijk doorheen. Dus houd een blik en veger paraat!

Dus mocht je je afvragen wat je met je kinderen moet doen als ze zich vervelen en het buiten nog wel even zo nat en koud blijft? Maak een binnen zandbak en ze hebben gegarandeerd uren speelplezier!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment