Leestijd: 4 minuten

Dat ik een voorliefde heb voor realistische schilderijen van Hollandse oude meesters is geen geheim. Al van jongs af aan vond ik het prachtig om naar het werk van Johannes Vermeer te kijken of te dwalen in de zalen van diverse musea, zoals het Rijksmuseum en het Centraal museum. Hier kon ik mij uren vergapen aan de precisie en de details die te zien waren in de schilderijen. Het is dan misschien ook niet zo vreemd dat ik uiteindelijk ging studeren aan de kunstacademie en de studie beeldende kunst koos. Al vrij snel merkte ik dat ik vooral het vak kunstgeschiedenis interessant vond wanneer de oude meesters behandeld werden, in plaats van moderne kunst. Helemaal niet zo gek dus dat ik meteen enthousiast werd toen ik de wandcirkels van HIP ORGNL tegenkwam en hier een ruime collectie aan oude meesters ontdekte als muurcirkels. Ik mocht twee wandcirkels uitzoeken en de keuze was snel gemaakt!

In de collectie vind je uiteenlopende werken, van stillevens en portretten tot landschapschilderijen. Deze verschillende werken worden allemaal gemaakt van luxe materiaal (hoogwaardig dinbord). Ik koos voor een stilleven, omdat me dat wel mooi leek voor in ons interieur. Een van de wandcirkels is een stilleven met bloemen en een stilleven met vruchten. Het stilleven met vruchten heb ik in de keuken opgehangen, want dit leek mij wel zo toepasselijk. Wanneer je meerdere muurcirkels besteld kan je ze natuurlijk bij elkaar hangen. Ik koos ervoor om het stilleven met bloemen in de woonkamer op te hangen. Zo kan ik nu op twee plekken van genieten van kunst.

De wandcirkel ophangen

Nadat ik had doorgegeven welke kunstwerken ik graag aan de muur wilde hebben, werden ze de volgende dag al geleverd! Een hele snelle service dus! Het uitpakken kon toen snel beginnen. De grootste muurcirkel die ik heb ontvangen heeft een doorsnede van 100 cm en de kleinere 40 cm. De muurcirkels gaan zelfs tot een fortmaat van 140 cm. In beide formaten kun je de details van de schilderijen goed bewonderen. De cirkels kun je eenvoudig ophangen aan de muur. Aan de achterkant zit beschermfolie dat je er eerst moet afhalen. Bijgeleverd zit er een sticker met een haak eraan en een alcoholdoekje. Bij het ophangsysteem zit een duidelijke uitleg, waardoor het eigenlijk niet mis kan gaan.

De cirkel in de woonkamer vind ik erg gaaf door de grootte van 100cm, maar ook door de strakke kleurvlakken eromheen. Hierdoor heb je een mooie mix van strak en organisch bij elkaar! Ook in de keuken staan de vruchten mooi. Onze jongens vinden het zeker een geslaagde toevoeging aan het interieur, want ze begonnen spontaan alle beestjes op het schilderij te zoeken. Het was dus meteen educatief 😉

Wauw effect

Ik vind de kwaliteit van de wanddecoratie erg goed. De beelden zijn haarscherp, ook bij de grote formaten, waardoor de oorspronkelijke breuken in de verf zelfs ziet zitten. De afwerking is mat, waardoor het geheel niet weerspiegelt. Een fijne bijkomstigheid is dat het logo van HIP ORGNL in de kleuren van het schilderij is gezet, hierdoor past het mooi in he geheel. De wandcirkels van de oude meesters fleuren de ruimtes op en geven een echt wauw effect aan je interieur! Wil je ook een mooi werk aan de muur hangen? Neem dan zeker even een kijkje in de webshop. Naast de stillevens vind je hier ook prachtige designs van organische en natuurlijke vormen en zelfs stoere dieren beelden in zwart-wit. Een ruime collectie om uit te kiezen dus. Welke wandcirkel zou jij graag in huis willen hebben?

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment