Leestijd: 3 minuten

Een urban jungle in huis is toch wel de trend van dit moment. Kamerplanten in allerlei verschillende soorten en maten. Het liefst zo veel en groen mogelijk. Het is dan ook helemaal niet gek dat je steeds meer plantliefhebbers tegenkomt op social media of steeds meer vrienden hebt die langzaam hun eigen groene vingers aan het kweken zijn. Geïnspireerd door de boeken over kamerplanten is bij mij ook zeker de intentie om ons huis steeds groener in te richten met kleine en grote kamerplanten. Daarom inspireer ik je graag verder met het idee om een tuinkamer in te richten voor al je planten.

Een tuinkamer in je tuin

Leven tussen het groen met je eigen kamerplanten om je heen? Dat lijkt mij echt geweldig. Eindelijk een soort van kas in de tuin, maar dan niet zo broeierig heet. Want met fijne zonweringen en een glazen schuifwand creëer je eenvoudig een fijne plek om je terug te trekken tussen al het groen. De zonweringen kunnen zorgen voor de schaduw voor je planten en de schuifwand kun je tijdens warmere temperaturen heerlijk openzetten. Zet er een fijne stoel neer en pak wat boeken en je hebt een fijne plek om te ontspannen. Ik zou er zelf een bureau neerzetten om aan te kunnen tekenen of schrijven.

Welke planten zijn geschikt voor een tuinkamer?

In een tuinkamer kun je eigenlijk alle kamerplanten wel kwijt. Van een cactus tot stoere grote kamerplanten als de bananenplant en de gatenplant. Maar ook kleine planten zoals de minima monstera zullen het hier goed doen. Een tuinkamer is de ideale plek om lekker met je kamerplanten in de weer te gaan. Geen aarde meer op je eettafel dus! Maak een heus stekstation, zodat je een vaste plek hebt om je kamerplanten te kunnen stekken. Zet een rek in de ruimte neer waar alle plantenbaby’s optimaal van de zon kunnen genieten en steeds groter kunnen worden. En als ze groot genoeg zijn dan kun je ze weer in je eigen woonkamer zetten om de jungle ook in je eigen huis toe te gaan passen.

Geen ruimte voor een tuinkamer en nu?

Droom je net als ik over een tuinkamer waar je je samen met je planten terug kunt trekken in een oase van groen? Maar heb je niet de ruimte voor een tuinkamer in je achtertuin? Dan kun je ook kiezen voor een overkapping. Perfect om je kamerplanten tijdens warme zomerdagen even onder te zetten en zelf te genieten van de schaduw.

Beginnen jouw groene vingers al te jeuken om aan de slag te gaan met jouw kamerplanten? Lees hier dan meer over het stekken en verzorgen van jouw groene vrienden!

Headerfoto van Verasol

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment