lambrisering verven
Leestijd: 5 minuten

Een lambrisering verven is helemaal niet moeilijk, maar je moet maar net weten hoe je dit kunt doen. Een strakke lambrisering kan een ruimte helemaal afmaken. Ongeacht de kleur die je ervoor hebt gekozen. Maar hoe schilder je nu eigenlijk een strakke lambrisering zonder dat de verf voor een hobbelige lijn zorgt? In dit artikel vertel ik je en laat ik door foto’s zien hoe je zelf een strakke lambrisering schildert.

Waar schilder je een lambrisering

Voordat ik de stappen zal laten zien zal ik je een aantal voorbeelden geven bij mij thuis te waar ik een lambrisering heb gemaakt. Op de linker foto zie je de lambrisering in de woonkamer. Ik koos voor twee kleuren waarbij de lijn strak en waterpas op de muur loopt. Bij de rechter foto heb ik een kleurvlak gemaakt achter onze eettafel die niet helemaal tot ons plafond doorloopt. Zie je het niet helemaal zitten om zo’n kleurvlak of lambrisering zelf te schilderen? Regel dan een schilder die voor je aan de slag kan gaan.

Inmiddels is het blauwe kleurvlak achter de eettafel vervangen door een okergeel vlak dat doorloopt tot aan het plafond. De eetkamer make-over zorgde voor een compleet andere uitstraling, waar ik ook dezelfde techniek voor heb gebruikt. Een lambrisering kan dus eigenlijk overal. Van je woonkamer, eetkamer, studeerkamer of zelf de slaapkamer! Ik zal je de techniek verder uitleggen.

Benodigdheden voor het maken van een strakke lambrisering

  • Tape
  • Waterpas
  • Rolmaat
  • Potlood
  • Muurverf (kleur die al op je muur zit)
  • Een nieuwe muurkleur
  • Kwasten
  • Roller
  • Verf bak

Maak een strakke lambrisering

Stap 1: bedenk van tevoren wat voor lambrisering je wilt op je muur. Een lijn, een valk of een combinatie van beide?

Stap 2: bepaal de hoogte van je lambrisering en meet een aantal punten vanaf de vloer af. Teken met een potlood op de muur een aantal punten af.

Stap 3: Houd je waterpas en tape bij de hand. Trek nu met je tape een lijn langs de potloodpunten uit stap 2. Houd telkens je waterpas tegen de tape aan om te kijken of je lijn wel recht is.

Stap 4: Pak nu de muurverf die al op je muur zit en smeer dit over een groot deel van je schilders tape heen. Zo voorkom je straks dat de muurverf van je lambrisering gaat bloeden. Wacht tot de verf gedroogd is.

Stap 5: Schilder nu je vlak in met de nieuwe kleur muurverf. Schilder ook weer over de tape heen. Wacht tot de verf gedroogd is. Controleer even goed of alles goed gedekt is of dat je er nog een keer overheen moet.

Stap 6: Klaar? Trek dan de tape eraf en je zult verstelt staan van een perfecte recht geschilderde lijn!

Valt het lambrisering verven toch een beetje tegen? Lukt het niet om het helemaal strak te krijgen? En denk je help, schilder gezocht! Dan kun je altijd rekenen op een professional die je ideeën kan uitwerken. Zo kun je toch je strakke lambrisering krijgen!

Ik ben benieuwd naar jouw resultaat!

Bewaar onderstaande pin voor later

DIY strakke lambrisering schilderen

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment