Een schilderij of fotolijst ophangen zonder boren
Leestijd: 5 minuten

Een schilderij of fotolijst ophangen zonder te boren is een droom voor iedereen. Zeker als je ervan houdt om af en toe toch iets te veranderen in je interieur kan het erg vervelend zijn om telkens weer nieuwe gaten te moeten boren en oude te moeten dichten. Ik houd ervan om regelmatig nieuwe schilderijen aan de muur op te hangen of nieuwe posters en dan is het wel zo fijn om gemakkelijk iets te veranderen zonder continu te hoeven boren. Van Artiteq kreeg ik een ophangsysteem thuis gestuurd en daarmee is een gatenkaas in je muur eindelijk verleden tijd!

Het systeem ophangen

Het systeem om de schilderijen en lijsten in huis op te hangen is erg eenvoudig. Het beste kun je ervoor kiezen om de rail die over de gehele muur loopt. Dan valt de rail het meeste weg tegen de muur. Wanneer je een stuk rail midden in de kamer ophangt dan kijk je vanaf de zijkant veel meer tegen de rail aan. Zo koos ik ervoor om de rail bij de muur boven onze tv op te hangen. Zo kan ik hier eenvoudig een gallery wall creëren zonder veel gaten te hoeven maken over de gehele muur.

In een pakket zitten de rail en ophanghaakjes met doorzichtig draad. De rail van het ophangsysteem kun je bestellen in de volgende wit tinten: wit RAL9010 en Wit primer RAL9016. Ideaal dus wanneer je je muur al in een wit tint hebt geschilderd. Heb je toch een kleur op de muur zitten? Kies dan voor de Wit primer RAL901. Deze kleur is overschilderbaar en kun je gemakkelijk in de kleur schilderen die je al op de muur hebt of in een andere kleur!

Om het systeem op te hangen moet je wel een aantal gaten boren. Dit staat duidelijk in de handleiding uitgelegd. Maar kort ter informatie gaat het zo: Een aantal centimeter onder het plafon boor je een aantal gaten naast elkaar. Vervolgens gebruik je een plug een schroef en een vierkant plaatje. De rails klikt vervolgens vast op de vierkante plaatjes en klaar is kees! Het kost natuurlijk wel even wat aandacht en tijd, maar als de rails eenmaal hangt kun je helemaal losgaan met het stylen van je muur.

Schilderijen en fotolijsten ophangen

Nu de rail hangt kan het leukste gedeelte natuurlijk beginnen! Nu kun je een schilderij ophangen zonder verder te hoeven boren. De haakjes van Artiteq schuif je gemakkelijk in de rail. Dit kan je via het uiteinde van de rail doen, maar dat hoeft niet. Zelf koos ik ervoor om aan sommige draadjes meerdere fotolijstjes te hangen en dit is erg gemakkelijk te doen. De haakjes zet je vast aan het draad en je kunt je fotolijst eraan ophangen. Om een schilderij op te hangen zonder te boren is het handig om een steviger haakje te gebruiken dat 5kg of 10kg kan tillen. Hierdoor zal je schilderij niet zakken van het draad en blijft hij mooi op zijn plek hangen.

Extra inspiratie voor schilderijen en posters nodig? Een aantal schilderijen die ik gemaakt heb vind je in de winkel. En wil je bijvoorbeeld unieke posters in huis? Bestel dan een digitale download in mijn Etsy shop. Je kunt de poster zelf printen of je laat hem als poster of canvas afdrukken.

Mijn ervaring met de rail

Voor iemand die met enige regelmaat wat anders aan de muur wilt hangen vind ik het Artiteq schilderij ophangsysteem echt een uitkomst. Op deze manier hoeven schilderijen en fotolijsten niet telkens op dezelfde plek terug worden gehangen en kan ik veel schuiven. Zo kan ik elke keer weer bepalen wat de hoogte van een schilderij of lijst wordt en je kunt eenvoudig meerder werken onder elkaar hangen.

Bewaar op Pinterest

Een schilderij of fotolijst ophangen zonder boren

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment