Een cirkel in de woonkamer schilderen
Leestijd: 6 minuten

Een ronde cirkel op de muur vind ik erg mooi. Het is toch net weer even een beetje anders dan een hele muur in een en dezelfde kleur of een strak vierkant vlak. Maar hoe kun je netjes een ronde cirkel op de muur schilderen? Met tape of wordt het dan uiteindelijk toch maar een sticker? Want hoe kun je dat nou echt mooi doen. Ik ging aan de slag met een stuk muur in de woonkamer en laat je stap voor stap zien hoe jij dit zelf ook kunt doen!

Wat heb je nodig?

Voor het schilderen van een ronde cirkel op de muur heb je een aantal dingen nodig:

  • touw
  • spijker
  • centimeter
  • potlood en een gum
  • verf, ik koos voor de kleur IG PS-1064 van Karwei
  • roller, dunne kwast en verfbak

T I P – wil je niet meteen veel verf aanschaffen en dure materialen? Laat dan een verf staaltje mengen, vaak heb je dan voor minder dan €5,- al een potje verf, waar je heel wat cirkels mee kunt schilderen 😉 Zo schilderde ik bijvoorbeeld wandhaken, waardoor ze meteen een strak design uiterlijk kregen.

Aan de slag

Stap 1: Bedenk hoe groot je de cirkel wilt hebben

Doordat ik in onze woonkamer de cirkel schilderde op een kleine muur, mat ik met een centimeter de breedte van de muur op. Dit getal deelde ik door 2, zodat ik het midden van de muur wist. Op basis daarvan keek ik hoe groot de diameter van de cirkel moest worden. Ik koos voor een doorsnede van 80 cm. Zo heb ik aan beide kanten mooi nog een stukje witte muur over.

Stap 2: De cirkel tekenen

Pak je potlood, spijker en touw. Maak het touw even lang als de diameter die je in stap 1 hebt uitgerekend en voeg daar 2 cm aan toe. Bind nu het touwtje vast aan de spijker en het potlood. (Doordat je het touwtje vastmaakt aan je potlood verlies je wat lengte, vandaar de extra 2 cm). 

Zet nu je spijker – in mijn geval – in het midden van de muur, trek het touw met het potlood recht en teken langzaam een cirkel. Is het lastig om het alleen te doen? Vraag dan even hulp zodat er 1 iemand de spijker kan vasthouden, terwijl jij de cirkel maakt.

Stap 3: Schilderen van de cirkel

Nu heb je een cirkel op de muur staan en kan het verven beginnen. Er zijn twee manieren om de cirkel in te schilderen. Schilder eerst met een dunne kwast de buitenlijn en dan pas met een roller/of dikkere kwast inschilderen of andersom. Ik deed ze beide een beetje tegelijkertijd 😉

Dit was wel even een concentratie klusje en wees niet bang voor het potlood op de muur, want die kun je zometeen gewoon weer weg gummen. 

T I P – Liever niet 2x de cirkel schilderen? Dat begrijp ik heel goed. Dus schilderde ik gewoon meteen lekker dik. Het resultaat? Maar één keer priegelen om de buitenste cirkel lijn mooi op de muur te zetten!

Een speelse cirkel op de muur

Ik ben erg blij met de ronde cirkel op de muur, hierdoor valt dit stukje muur toch net weer wat meer op. Ook vind ik de planten nu veel mooier uitkomen, tegen de warme tint. De kast is trouwens een Marktplaats koopje. Het is een oude serie van de Ikea – Isala – en ik ben er nog steeds zo blij mee!

Inmiddels is het een en ander alweer heen en weer geschoven, maar elke keer vind ik de cirkel op de muur toch ook heel erg leuk. Ik denk er ook over om een enorme XXL cirkel te schilderen op de slaapkamermuur achter ons bed. Maar hoe ik dat handig kan doen, daar ben ik nog niet helemaal uit 😉

Weet je nog niet helemaal of een rode cirkel op de muur iets voor jou is? Misschien is een distressed wall wel iets voor jou!

Ga jij aan de slag met deze DIY? Deel dan jouw foto’s op Instagram met de #diywithlinspirationnl, dan zie ik je berichten en wie weet deel ik jouw foto in mijn stories!

Lees ook:

Bewaar op Pinterest:

DIY: zo schilder je zelf een mooie cirkel op de muur

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment