Zo teken je een pompoen
Leestijd: 3 minuten

Met al die regen buiten krijg ik langzaam steeds meer zin in de herfst. Tijd dus om de herfsttafel in orde te maken en de pompoenen tevoorschijn te halen. Tijdens de vorige creatieve linkparty maakte ik met waterverf een bloemenkaart en dit keer lijkt het me leuk om je te laten zien hoe je zelf een pompoen kunt tekenen. Erg leuk om zelf een herfstkaartje te maken of gewoon lekker te tekenen in je bulletjournal voor september. Teken je mee?

Een pompoen tekenen is helemaal niet moeilijk als je weet hoe je hem kunt tekenen. En het fijne is dat je er helemaal niks speciaals voor in huis hoeft te hebben. Ik gebruikte de stiften van de kinderen en een stevig stuk papier! Easy peasy dus om te beginnen en te proberen om de pompoen te tekenen. Zorg dat je de volgende spullen bij de hand hebt:

 • Grijs potlood
 • Oranje stift
 • Groene stift
 • Stevig wit papier

Aan de slag om je pompoen te tekenen

Het leek mij handig om alle stappen voor je te fotograferen zodat je gewoon de tekening stap-voor-stap kunt namaken. Ik zal daarbij ook een uitleg uitschrijven, zodat het eigenlijk niet fout kan gaan.

Een pompoen tekenen doe je zo
 1. Begin eerst met een potlood en teken de eerste ovaal vorm in het midden.
 2. Teken vervolgens de volgende vormen tegen de eerste vorm aan.
 3. Teken nu het steeltje van de pompoen.
 4. Maak nu drie kleine bolletjes achter de pompoen en het steeltje.
 5. Pak nu de oranje stift en kleur alle delen van de pompoen in.
 6. Kleur nu met de groene stift het steeltje van de pompen in.
 7. Pak nu een grijze stift voor meer schaduw effect. Trek eerst de lijntjes van de pompoen aan de bovenkant over.
 8. Zet vervolgens wat streepjes, waardoor je een schaduw vlekje creëert, en dan is de pompoen klaar!

Wil je er een vrolijk herfstkaartje van maken? Teken er dan nog blaadjes omheen, een paddenstoel en schrijf er een leuke tekst bij. Dan is je kaartje helemaal klaar!

Creatieve Linkparty thema pompoen

Ook de andere creatieve leden van de creatieve linkparty gingen aan de slag met het thema pompoen. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij de rest! Er werden namelijk hele mooie creaties gemaakt! Zo maakte Emmy pompoen slijm, Natascha maakte van een ballon een pompoen, Melanie maakte een pompoen pinata en bij Elsa kun je een pompoen illustratie printen voor in de keuken!

Elkaar inspireren

Wil jij graag jouw DIY met water delen? Ik zeg doen! Want het is super leuk om elkaar te inspireren toch? Laat dan hieronder in de link van je blog achter, zodat anderen jouw project terug kunnen vinden. Op Instagram kun je de hashtag #CreatieveLinkparty gebruiken om jouw creatie te delen. Zo kunnen wij jouw werk delen en nog meer mensen inspireren. Op Facebook kun je de link van het blog delen. En zit je graag op Pinterest? Volg dan het bord van de Creatieve Linkparty, inspiratie gegarandeerd!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment