Leestijd: 5 minuten

Deze zomer konden we veel naar buiten en daarbij maakten wij gebruik van een picknickkleed die groot genoeg was voor het hele gezin en ook nog eens waterdicht was. Het picknickkleed kwam aan het begin van de vakantie binnen, het ideale moment om hem uit te gaan testen. Met de vele zomerse dagen voor de deur en een kampeervakantie op de planning dicht bij het strand.

Eerste indruk

Het eerste wat mij erg aansprak was het design. De print van de Fatboy Picnic Lounge is kleurrijk door zijn vrolijke rode kleur en speelse afbeeldingen. Onze jongens vonden het erg leuk om alle illustraties te ontdekken die erop stonden. Ideaal vind ik de opvallende kleur van het picknickkleed, waardoor je het kleed gemakkelijk herkend wanneer je hem gebruikt op een drukkere plek. Zo konden we hem gemakkelijk terug vinden op het strand tussen alle andere badgasten!

Ik was verrast toen het kleed binnenkwam, want het kleed voelt erg stevig aan. Veel dikker dan een picknickkleed wat je voor een paar tientjes in de winkel koopt. Het picknickkleed is waterdicht en van dik materiaal, waardoor je nauwelijks de ondergrond door het kleed heen voelt. Ideaal om hem bij je tent op de camping uit te rollen. Wel zou ik grote steentjes of eikeltjes weg halen voordat je het kleed neerlegt, zodat je langer van je kleed te kunnen genieten. Maar ook op de ruwere campinggrond zat het kleed comfortabel.

Handige accessoires

Aan het picknickkleed zit een tasje waarin je vier grote pinnen vind én een stevige borstel. Door de borstel die erbij zit konden we gemakkelijk het zand van het kleed vegen dat erop waaide en tijdens het oprollen kun je zo eenvoudig de onderkant zand vrij maken. De grote pinnen kwamen goed van pas tijdens ons bezoek aan het strand. Het waaide nogal hard en dankzij de pinnen die we in het zand staken bleef het kleed goed liggen ondanks de harde wind. Ideaal trouwens ook dat we niet allemaal verschillende handdoeken mee hoefden te sjouwen naar het strand, die dan vervolgens weer weg zouden waaien door de wind. Ons lounge kleed was het enige kleed dat goed bleef liggen!

Ook zit er in het midden van het kleed een gat, waardoor je een parasol in de grond kunt prikken en toch aan alle kanten kunt gaan zitten. Hierdoor kun je eenvoudig een schaduwrijke plek creëren. Meteen even een pro tip: zorg dat je nog even een hamer meeneemt als je van plan bent om er een parasol bij te gebruiken, zeker voor hardere strand grond erg handig.

Kun je het picknickkleed gemakkelijk meenemen?

Zoals ik hierboven al noemde, is het kleed groot genoeg voor het hele familie. Wij zijn nu met z’n vieren er er was nog genoeg ruimte over. Het kleed heeft ook een behoorlijk formaat en is 210 x 280 cm. Ideaal dus om te gebruiken voor grotere groepen, tijdens een verjaardag of een dagje weg met z’n allen. Maar doordat het zo’n groot formaat is en van stevig materiaal gemaakt is, moet je er wel rekening mee houden dat het wat weegt. Het kleed weegt zo’n vijf kilo, maar daar staat tegenover dat het kleed eenvoudig op te rollen is en kan worden vastgemaakt, waardoor je het kleed zo over je schouder kunt hangen aan het hengsel en mee kunt nemen. Het picknickkleed past gemakkelijk in de auto en het is goed te doen om er een stukje mee te lopen naar het strand.

Ik ben erg enthousiast over het kleed, doordat hij zo groot is, er ruimte is voor een parasol, pinnen om het kleed vast te maken, een borstel én je hem zo gemakkelijk op kunt rollen! Zie jij jezelf al met dit mooie picknickkleed op het strand of in de tuin zitten?

Het product in dit artikel kreeg ik opgestuurd om uitgebreid te mogen testen.

Bewaar op Pinterest

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

  • Dorien
    5 september 2020

    Oh my! Die is gaaf!! Maar mij te duur! 😱

Post a Comment