Leestijd: 3 minuten

Een ongeluk met de auto zit helaas in een klein hoekje en ik kan het weten…

Vorig jaar rond deze tijd wilde ik de kinderen naar school brengen. Ze zaten alle drie achterin de auto. Ik reed van de parkeerplaats af de weg op en nog voordat ik onze straat uit was, knalde een auto tegen de zijkant van onze auto aan. Deze automobilist reed achteruit van de parkeerplaats af. Het was een doffe klap en pas toen ik uitstapte, zag ik wat de schade was. Heel de zijkant van onze auto lag open. Wat was ik blij dat we een goede autoverzekering hadden, want dit zorgde ervoor dat alles goed kon worden afgehandeld.

Verzeker je auto, alsjeblieft

En daar sta je dan in de ochtend, met drie kids in de auto, terwijl je de huid vol wordt gescholden. Say what? Ja, echt waar. De tegenpartij vloekte en tierde alles bij elkaar en vond dat het mijn fout was. Nou, je begrijpt dat het even slikken was. Wat ik zat helemaal niet fout. Gelukkig kon ik mijn man bereiken die dit bevestigde en werd na een halfuur de tegenpartij in kwestie ook weer wat milder. Uiteindelijk konden de formulieren ingevuld worden, maar bleef ik met een auto achter die flink kapot was dankzij de trekhaak van de ander. Ik vond het wel een beetje wrang dat de auto van de tegenpartij alleen een lichte beschadiging had aan de achterkant en onze auto niet meer zomaar de weg op kon. Uiteindelijk zijn we hem zo’n drie weken kwijt geweest.

Die ochtend hing ik aan de telefoon met de verzekering en kon er later die dag nog een sleepwagen worden geregeld om onze auto mee te nemen naar de garage. Reuze-interessant voor de kinderen natuurlijk en ik was erg blij dat alles zo goed geregeld was. Als je voor een goede verzekering kiest, kun je altijd geholpen worden tijdens een ongeval en kan er soms zelfs een vervangende auto geregeld worden. Erg prettig natuurlijk, want het is niet prettig om lang zonder auto te zitten. Naast een standaard autoverzekering is een beperkt casco ook een optie. Zo ben je niet alleen verzekerd als de tegenpartij een fout maakt in het verkeer, maar ook als er iets uit de auto gestolen wordt, je ruitschade oploopt of bijvoorbeeld door een flinke hagelbui je auto beschadigd raakt.

De schrik zat er goed in

De kinderen konden die ochtend gelukkig meerijden met een buurvrouw naar school, dus dat was gelukkig zo opgelost. En ik moest wel even van de schrik bekomen. Ik vind autorijden ontzettend leuk, maar na deze ervaring moest ik me er echt even overheen zetten. De oudste twee hebben gelukkig niet veel van de vloekende tegenpartij meegekregen en hebben het soms nog over de enorme sleepwagen waar onze auto op vertrok. Zo zie je maar weer, kinderen verweken het gelukkig op een hele andere manier.

Dit artikel is een samenwerking

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment