Leestijd: 4 minuten

Nu de kerst is zicht komt, krijg ik steeds meer zin om de woonkamer gezellig aan te kleden en fijne zitplekken te creëren. Dus toen ik van Zen Lifestyle een product mocht uitzoeken was ik meteen enthousiast. Hier vond ik namelijk een prachtige fauteuil voor in de woonkamer, waar ik je graag meer over vertel. Mijn oog viel op een uitnodigende fauteuil voor in de woonkamer, al helemaal omdat de stoel ook in velours is uitgevoerd, dat leek mij mooi passend bij onze bank. In de webshop hebben ze bijvoorbeeld ook eetkamerstoelen, die je mooi kunt matchen bij hun eettafels. En er is zelfs een ruime keuze aan eetkamerstoelen van velours, dus we kunnen altijd nog verder uitbreiden!

Inmiddels ben ik steeds vaker in de woonkamer te vinden. Waar ik me eerst voornam om in de avonduren of op zaterdag in mijn atelier te werken, vind ik het eigenlijk toch wel heel gezellig om gewoon beneden te zijn. Inmiddels hebben we alweer een hele tijd een hangstoel in de woonkamer staan, maar sinds de komst van onze okergele bank van velours wilde ik graag ook dit terug zien in de extra zitplek in de woonkamer.

Liefde voor velour

Dat velours steeds populairder wordt zie je in verschillende woonbladen en Instagram accounts. Van lampenkappen, plaids etc. Inmiddels vind je in onze woonkamer een ruime hoekbank, kussens en een poef van velours. En vanaf vandaag dus ook de fijne fauteuil! Waar ik vroeger liever ging voor een stoffen bank, oogt velours veel warmer. Het heeft een vlekkerig effect door het velours, maar dit vind ik juist wel weer mooi. Een beetje een stoere look, in plaats van alleen maar strak. Een groot voordeel vind ik dat vlekken iets minder opvallen met kleine kinderen in huis en door over de stof te vegen krijgt alles weer een kleur look. En het voelt natuurlijk ook gewoon lekker zacht aan!

De nieuwe fauteuil in de woonkamer

Ik kon me wel even in de hand knijpen hoor toen onze nieuwe fauteuil binnenkwam. Want wat is het een plaatje! De kleur van de fauteuil is Sandy blue en ik vond het best spannend om voor deze kleur te kiezen. De meeste meubels in de woonkamer en in de rest van ons huis hebben lichte en warme kleuren, dus deze kleur was wel een beetje een gok. Maar toen de fauteuil eenmaal op zijn plek stond was ik om hoor! Juist door de kleurvlakken op de muur komt de stoel mooi uit in de ruimte, en ik kan hierop mijn okergele deken neerleggen, die nu natuurlijk wegvalt op onze bank qua kleur.

Het leuke vind ik ook dat het hoekje waar de hangstoel eerst stond nu ruimer oogt. De hangstoel stond namelijk aan een standaard in de hoek, waardoor de ruimte best wel gevuld was. Nu de fauteuil er staan is de ruimte weer mooi open en dat vind ik eigenlijk wel erg prettig. En naast dat de stoel uitnodigt om lekker in te gaan zitten, zit hij ook nog eens lekker. Je zit er niet te onderuitgezakt in, maar fijn rechtop. Toch denk ik dat ik er niet veel zal zitten want onze jongens vinden de fauteuil prachtig en kropen er meteen samen in. Ook manlief vond het een geslaagde plek om zich even terug te trekken, dus volgens mij is het een geslaagde toevoeging aan ons interieur! Ik denk dat we maar een lijstje moeten maken met wie wanneer erin mag zitten 🙂 Wil je meer tips voor een gezellige woonkamer? Lees ze hier.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment