schaakspel
Leestijd: 4 minuten

Schaakfanaten opgelet! Deze week verscheen het nieuwste schaakspel: Tic Tac Chess als app. Dat is drie op ’n rij met schaakstukken. Ziet er simpel uit, maar is het niet! Een erg leuk spel voor jong en oud. Het is een echte hersenkraker die je uitdaagt en ik vertel je er graag mee over.

Het is altijd leuk om een nieuw spel uit te proberen en toen mijn vader, Jaco Melse, aankondigde dat hij zijn app had afgemaakt, konden we natuurlijk niet wachten om hem uit te proberen. Het speelbord van Tic Tac Chess is compact en daagt je enorm uit. Met een bord van negen vlakken en zes schaakstukken, is het soms nog een hele uitdaging om de overwinning te behalen, maar gelukkig kun je in de app gewoon beginnen op het startniveau 1, zijn er hints ingebouwd en kun je te allen tijde weer het potje opnieuw starten. Dus ook voor de schaakleken onder ons, is er hoop.

Idee voor de app

Het idee voor de app kwam van een vriend van Jaco. Zijn vriend bedacht het spel in de jaren tachtig en nú is de app dus te downloaden in de Apple Store en de Google Play Store.

De bedenker over Tic Tac Chess: “Tic Tac Chess is voor de denksport wat pingelen in het strafschopgebied is voor voetballers: er is maar weinig ruimte, en dus is virtuoze techniek nodig. De stukken bewegen als in het u zo bekende schaakspel, alleen het doel is dichterbij en eenvoudiger, drie stukken op één rij krijgen, een andere rij dan de startrij wel te verstaan. Een partij kan soms binnen een minuut afgelopen zijn, en tegelijk is het soms piekeren en vooruit rekenen. Een snel en toch niet ondiep spel, dat op de hoogtijdag van de smartphone heeft gewacht om de wijde wereld in te mogen.”

Onze ervaring met het schaakspel

Als ‘dochter van’ mocht ik natuurlijk eerdere versies testen, want het was nog best een klus voor mijn vader om de app te maken. Maar het is gelukt en ik ben natuurlijk ongelooflijk trots dat het spel nu gewoon beschikbaar is in de Apple Store en de Google Play Store!

Onze kinderen waren razend nieuwsgierig en onze zoon van bijna zes vindt het spel erg leuk. Regelmatig laat hij dan ook trots weten dat hij op het gemakkelijkste niveau telkens wint. Binnenkort moeten we het speelniveau maar hoger zetten.

Pluspunten

Wat ik echt een pluspunt vind is dat je door Tic Tac Chess op een speelse manier kennismaakt met schaken. Dat komt omdat je de regels van de drie schaakstukken leert waarmee je speelt. Het is een uitdagende strategiegame, doordat je telkens een of meerdere stappen vooruit moet denken om de computer een stap voor te blijven.

Aanrader?

Ondanks dat ik niet helemaal objectief ben, is het zeker een aanrader om eens uit te proberen. Het is een freemium app, dus je kunt (gelimiteerd) gratis spelen. Na het downloaden kun je dertig potjes gratis spelen, daarna vijf gratis potjes per dag en wil je meer potjes per dag kunnen spelen? Dan betaal je een klein bedrag.

Tic Tac Chess is als schaakspel ideaal om af en toe tussendoor te spelen als je zit te wachten op de trein of jezelf wilt uitdagen. Tijd dus om je schaakkennis weer op te halen of kennis te maken met schaken. En wees gewaarschuwd, het is verslavend!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment