Leestijd: 6 minuten

Als drukke vrouw en mama van drie jonge kinderen weet ik als geen ander hoe je soms naar tijd moet zoeken om ook zelf verzorgd de dag door te komen. Na het wakker worden ben ik zo druk in de weer met de kinderen, voor ik het weer sta ik alweer op het schoolplein en niet veel later kan ik ze alweer ophalen. Al een tijdje was ik op zoek naar een make-up look die ik gemakkelijk kon toepassen. Een make-up look die natuurlijk eruit zou zien, weinig tijd zou kosten en vooral te doen moest zijn. En ik heb de look gevonden! Lees je mee? 

Online make-up workshop

Een tijdje terug kwam ik in contact met Vera van Maakmemooier. Ik volgde de online make-up workshop waarin ze laat zien hoe je een natuurlijke make-up look zelf kunt aanbrengen. Voordat ik de workshop volgde was ik een beetje sceptisch. Ik had namelijk wel vaker make-up looks geprobeerd. Maar meestal kwam hier vloeibare foundation aan te pas, wat al snel resulteerde in een dikke plamuur laag op mijn gezicht. Ook had ik momenten waarop ik werd opgemaakt, maar er vervolgens zoveel dingen werden gedaan dat ik niet meer wist hoe ik het zelf moest doen of het gewoon niet bij mijn gezicht vond passen.

Hierdoor had ik make-up redelijk afgezworen en droeg ik eigenlijk alleen maar mascara en een eyeliner. Toch leek het me leuk om weer te gaan experimenteren en nu ik dertig ben geworden vond ik dit wel een goed moment om hiermee aan de slag te gaan.

Stap-voor-stap je eigen make-up look leren

Wat een verademing was het dus toen ik Vera’s workshop volgde. Ze laat zien hoe ze met een naturel gezicht, stap-voor-stap make-up aanbrengt. Er ging echt een wereld voor me open. Het zag er niet moeilijk uit, ze legde alles goed uit en ze beantwoorde alle vragen die werden gesteld in de chat. Wat me vooral opviel was dat ze de make-up look ontzettend snel kon maken. Dat wilde ik ook wel!

Dus je begrijpt dat na de workshop mijn handen begonnen te jeuken. Ik wilde graag ook zelf zo’n natuurlijke make-up look kunnen aanbrengen. Maar zonder make-up kon ik niet beginnen natuurlijk. Het fijne is dat je in Vera’s webshop meteen alle make-up producten kunt aanschaffen die je nodig hebt. Ze verkoopt biologische make-up van Uoga Uoga. Voor de natuurlijke look wordt een poederfoundation gebruikt, die je licht aanbrengt en die zichzelf mengt met de oliën van je eigen huid. Dus geen dikke laag plamuur meer, maar een frisse en natuurlijke look.

Kwastenset

Make-up advies

Gemotiveerd als ik was, liep ik een beetje tegen alle kleurtinten van de make-up aan. Want welke kleur past nou precies bij mijn getinte huid. En hoe fijn is het dan dat je gewoon een foto kunt sturen van jezelf zonder make-up naar Vera. Aan de hand van de foto adviseerde ze me welke kleuren ik moest kiezen en zo kon ik mijn bestelling plaatsen. Binnen een week was mijn make-up set binnen en kon ik aan de slag. Wat ook echt een must have is, is de kwastenset die Vera zelf heeft ontworpen. Hier zitten alle kwasten in die je voor de stappen nodig hebt. Alles dus al uitgezocht bij elkaar. Zo prettig! Bij de kwasten set zit een boekje met uitleg én krijg je toegang tot de cursus, waarin je alle filmpjes op je gemak kunt kijken en uitleg krijgt over de make-up. Echt heel handig dus.

Zelf aan de slag

En nu was het de tijd van de waarheid. Alle producten had ik nu in huis en nu was ik toch wel heel benieuwd wat voor verschil het bij mij zou zijn als ik een natuurlijke make-up look zou aanbrengen. Ik koos voor de volgende producten: een concealer voor mijn wallen, een foundation poeder, een blush poeder en een oogpotlood.

Ik bracht eerst de concealer aan op mijn wallen, door een v vorm te maken en te deppen met mijn vinger. Vervolgens bracht ik de foundation poeder aan, hierdoor ontstaat er een egale huid. Maar je zult merken, dat wanneer je alleen foundation aanbrengt je gezicht er een beetje vlak uit komt te zien, doordat alles ineens één kleur is. Met de blush poeder breng je dus weer de kleur terug in je gezicht, door deze aan te brengen om je jukbenen. Om het af te maken gebruikte ik een bruin oogpotlood en deed ik mascara op.

Het resultaat

Het kostte mij de eerste paar keer wel meer dan vijf minuten, maar ik word er steeds sneller in. Ik ben er overigens echt heel blij mee en telkens wanneer ik de make-up heb aangebracht denk ik wauw! Voor het afhalen van je make-up kun je eenvoudig zelf wasbare wattenschijfjes maken. En wil je ook graag leren hoe je deze natuurlijke look aanbrengt? Neem dan zeker een kijkje op haar website.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment