Leestijd: 3 minuten

In deze blogpost ga ik je de snelste make-over laten zien die ik ooit gemaakt heb met kleine kinderen om me heen. De nieuwe eetkamertafel met zijn mooie bolpoten was nog geen week binnen of ik haalde al een nieuwe kleur om de poten te verven. Benieuwd waarom ik de bolpoten wilde verven en voor welke kleur ik heb gekozen? Je leest het hier.

Normaal zou ik de bolpoten wit gelaten hebben. Maar al snel kwam ik erachter dat de poten op een witte vloer en tegen een witte muur wel erg wegvielen, waardoor je de mooie bolpoten nog maar nauwelijks kon zien en dat vond ik eigenlijk erg zonde. Want juist de bolpoten zijn de echte blikvangers. Daarom besloot ik de houten staaltjes erbij te pakken die ik voor de keuken make-over had gemaakt.

De juiste kleur kiezen

Wanneer je een meubel in een kleur wilt schilderen in huis valt dit niet altijd mee. Want welke kleur moet je dan kiezen en welke kleur past bij jou en je interieur. Wanneer je in een bouwmarkt staat kan het nogal overwhelming zijn om al die kleurstaaltjes te zien. Elk merk heeft weer net andere kleuren en voor je het weet zie je door de kleuren je eigen smaak niet meer. Probeer het daarom voor jezelf wat behapbaarder te maken.

Daarom zorgde ik dat ik mijn keuze beperkte tot de 10 kleurstaaltjes die ik al eerder gemaakt had. Ik leg hier precies uit hoe ik dat gedaan heb. Vervolgens hield ik de kleurstaaltjes onder het tafelblad tegen de tafelpoten aan en op deze manier kon ik het beste zien welke kleur het beste bij de tafel zou passen.

Uiteindelijk ging mijn voorkeur naar de kleur binti cactus van Flexa. Een mooie zacht groene kleur die goed zou passen bij het tafelblad. Ik liet de kleur mengen bij de bouwmarkt omdat hij niet kant-en-klaar in de winkel staat. Je kunt de kleur wel direct bestellen bij Flexa. Maar met een goede korting is het via de bouwmarkt veel voordeliger! Ik liet beide kleuren mengen bij de plaatselijk bouwmarkt mengen op strak in lak zijdeglans toen er veel korting was in de winkel. Dit scheelde 40% dus dat was zeker de moeite waard!

Het resultaat

En dan laat ik je natuurlijk graag het resultaat zien. Na twee lagen verf is alles goed gedekt en ben ik erg blij ik erg blij met het resultaat! De poten van de tafel komen zo veel beter tot hun recht en ook het tafelblad springt er nu heel mooi uit. Het past zo helemaal perfect in onze woonkamer!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment