Het perfecte fornuis voor in de keuken van een muizenhuis
Leestijd: 4 minuten

Langzaam begint het muizenhuis steeds meer vorm te krijgen en nu is de keuken van het muizenhuis aan de beurt. De eerste meubels zijn gearriveerd. Van een fornuis tot koelkast en aanrecht. Natuurlijk is papa muis als kok aanwezig om met dochter muis te koken. Kijk je mee?

Het fornuis

Een keuken van een poppenhuis is natuurlijk niet compleet zonder fornuis. Dus toen ik de mooie meubeltjes bij Minihomeforyou zag was ik verkocht. Ik mocht een aantal prachtige meubeltjes uitzoeken en laat ze graag aan je zien. Een van die meubeltjes was een fornuis. De schaal is 1:12 perfect voor de Maileg muizen en poppenhuizen, maar je kunt alle meubels bij Kim ook bestellen op de schaal 1:16. Zoals je op de foto’s hieronder kunt zien is de schaal perfect voor de muizen. Zowel voor grote zus muis, 12cm, en vader muis, 15cm.

Ook de roze prullenbak komt bij Minihomeforyou vandaan. Je kunt de prullenbak ook echt open zetten door het pedaal in te drukken. Wat ik erg leuk vind is dat je alle meubels in heel veel verschillende kleuren kunt bestellen. Zo kun je alle meubels helemaal laten passen in de stijl die jij wilt voor jouw poppenhuis of muizenhuis!

Een passend aanrecht

Toen het mooie fornuis binnenkwam wilde ik graag een aanrecht neerzetten dat er precies naast zou passen. Maar als je online gaat zoeken kun je natuurlijk nooit de perfecte afmeting vinden. Dus besloot ik het aanrecht zelf te maken van hout. Hij is nu exact even hoog als het fornuis en er liggen al wat borden van houten knopen in. Dat leek me erg leuk en passend voor het muizenhuis. Hier kun je de DIY vinden voor het maken van het aanrecht. Daar lees je ook over de precieze afmetingen die ik gebruikt heb. Een goede schaal voor een poppenhuis.

Aan één kant van het aanrecht wil ik een wasbak maken met een kraan. De rest van de planken wil ik vullen met gekleurde pannen zodat het mooi past bij het fornuis en de prullenbak.

Ik ben benieuwd. Heb jij een muizenhuis of poppenhuis? En maak je zelf de meubels? Laat het hieronder even weten als opmerking. Dat vind ik erg leuk om te lezen!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

  • Joyce
    24 juli 2022

    Hoi! Wat tof ik ben net begonnen met een houten poppenhuis opknappen die mijn opa zelf gemaakt heeft. Nu wil ik heel graag hetzelfde behang als jou gebruiken, waar is deze van?

Post a Comment