internet abonnement
Leestijd: 3 minuten

Internet, we kunnen al jaren niet meer zonder. Wat we ook doen, vrijwel alles gaat via het internet. Of we het nu hebben over televisie kijken, streamen, gamen of simpelweg opzoeken op onze telefoon, alles gebeurt online. Omdat het best belangrijk is om een passend abonnement te kiezen, hebben wij een aantal tips voor je. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het een heel verschil is of je met z’n tweeën af en toe een film of serie streamt via Netflix of dat je ook nog twee kinderen boven hebt zitten, die de hele dag aan het gamen zijn en daarnaast ook nog eens muziek streamen. Om ervoor te zorgen dat jij het geschikte internet abonnement afsluit, hebben we een aantal handige tips voor je.

Waar gebruik je het internet voor?

Bij het afsluiten van een abonnement voor alleen internet, is het vooral belangrijk dat je weet waar je het allemaal voor wilt gebruiken. Stel dat je alleen wilt kunnen gamen, dan zal je een stuk minder snelheid nodig hebben, dan wanneer je ook muziek wilt kunnen streamen en misschien zelfs ook een film of serie via Netflix of Videoland wilt kunnen kijken. Bepaal dus voor jezelf waarvoor je allemaal internet nodig hebt, zodat je via de verschillende tools online een inschatting kunt maken hoeveel mb’s per maand jij nodig zult hebben. Zo is een basic abonnement vaak prima bij af en toe streamen, maar wordt het met een paar pubers die regelmatig gamen een heel ander verhaal.

Snelheid

De snelheid van je internetverbinding is een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een internet abonnement. Het bepaalt hoe snel je bestanden kunt downloaden, video’s kunt streamen en online kunt gamen. Als je regelmatig grote bestanden downloadt of gebruik maakt van streamingdiensten, wil je waarschijnlijk een abonnement met hogere snelheden. Echter, als je alleen maar af en toe e-mails checkt en wat rondsurft op het web, kun je besparen door te kiezen voor een internetabonnement met lagere snelheden.

Vergelijk verschillende aanbieders

Om het juiste internet abonnement te vinden, is het aan te raden om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Elk bedrijf heeft zijn eigen pakketten en tarieven, dus het loont de moeite om te kijken wat er beschikbaar is in jouw regio. Let ook op eventuele combi deals met andere diensten, zoals tv en telefonie. Door verschillende aanbieders te vergelijken, kun je het beste aanbod vinden dat past bij jouw behoeften en budget. Zorg er dus voor dat je niet direct op de eerste beste aanbieding ingaat, maar het even rustig bekijkt en waar nodig wat extra advies vraagt.

Weet wat er mogelijk is op je adres

Stel dat je in een buitengebied woont, dan bestaat de kans dat je geen glasvezel hebt. Het is daarom dus ook belangrijk te weten wat de mogelijkheden zijn. Je zit er niet op te wachten dat je straks een veel te duur abonnement hebt, maar er uiteindelijk niet volledig gebruik van kunt maken. Belangrijk is dus om te kijken wat er allemaal kan en tot welke snelheden je maximaal kunt ontvangen.

Header afbeelding door Avel Chuklanov via Unsplash

Linspiration DIY & Lifestyle blog

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.