DIY bank van sponzen poppenhuis
Leestijd: 5 minuten

Het eerste meubel dat ik graag wilde maken voor het muizenhuis project was een bank voor de muis. Toen we het muizenhuis gratis konden ophalen kon ik mijn geluk niet op. Alleen waren de ruimtes toch wel heel erg kaal en leeg. Daarom besloot ik meteen een bank te knutselen, zodat onze zoontjes meteen met de muis konden gaan spelen.

De bank is gebaseerd op onze eigen ruime hoekbank in huis. Ik wilde namelijk een bank maken waar in de toekomst meerdere muizen aan zouden kunnen zitten. De DIY is erg eenvoudig en je hebt er maar weinig materiaal voor nodig. Maak je de bank met me mee?

Wat heb je nodig

Voor het maken van de bank heb je eigenlijk niet veel nodig. En het hoeft vooral hier duur te zijn. Ik kocht de sponzen bij de Action en de rest had ik al in huis.

  • 3 gele sponzen
  • broodmes
  • snijplank of snijmat
  • stift
  • liniaal
  • lijm

Je kunt de bank natuurlijk ook maken van andere materialen. Denk aan hout bijvoorbeeld. Maar omdat ik onze eigen bank als uitgangspunt nam, leek me deze manier wel het beste.

Aan de slag

Stap 1: om te bepalen hoe groot je bank kan worden (ivm de grootte van je poppenhuis) kun je het beste de stukken spons neerzetten op de plek waar straks jouw bank mag komen. Hierdoor kwam ik voor mijzelf op het volgende: Ik kon drie hele sponzen gebruiken en sneed uit twee sponzen een langwerpig stuk van 3,5 x 13,5 cm en nog een stukje van 3,5 x 5,5 cm. Maar de kamers in dit muizenhuis zijn dan ook 40cm breed. Voor de duidelijkheid heb ik de afmetingen even voor je uitgetekend.

Stap 2: nu je de grootte hebt bepaald is het tijd om de stukken spons te gaan snijden. Eerst gebruikte ik een schaar om de spons te knippen, maar dit werkte totaal niet. Dus maakte ik gebruik van een broodmes, waarmee je de spons eenvoudig doormidden kon zagen.

Stap 3: nu je de losse stukken spons hebt, kun je de spons aan elkaar vast lijmen. Hier gebruikte ik secondelijm voor, maar je kunt ook met een lijmpistool aan de slag. Ik maakte van mijn hoekbank eerst drie losse delen, daarna lijmde ik de losse delen aan elkaar tot één grote bank. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de bank los te laten staan, zodat je de bank ik elke kamer van je muizenhuis kunt neerzetten!

Nu is het wachten tot de lijm in opgedroogd en uitgehard en kan de bank in je eigen muizenhuis gebruikt gaan worden!

Het resultaat

Het maken van de bank vond ik erg meevallen en vooral ook erg leuk om te doen. De bank staat perfect in de woonkamer van het muizenhuis, waar ik net de muren heb voorzien van nieuwe verf en behang. Onze oudste zoon noemde het meteen een kaasbank aangezien we hem maakten voor het muizenhuis. Hihi heerlijk toch, creatief bezig zijn met kleine kinderen! Zelf leek het me wel leuk om een hoes te maken voor om de bank, maar daarover ga ik binnenkort een aparte blog post schrijven en die zal ik dan hier ook even linken.

Wil je meer inspiratie opdoen voor je eigen muizenhuis of poppenhuis? Volg dan mijn Pinterest bord: het muizenhuis project.

Bewaar voor later op Pinterest

Zelf een bank maken voor je muizenhuis

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment