Zoek je leuke, educatieve kinder en babyboekjes die er ook nog eens mooi uitzien? Dan zijn de nieuwste boekjes van uitgeverij Karmijn een echte aanrader!
Leestijd: 5 minuten

Het valt nog niet mee om leuke, mooie en educatieve kinder en babyboekjes te vinden. Je hebt er immers zoveel, dat de keuze soms een beetje overweldigend kan zijn. De nieuwste boekjes van uitgeverij Karmijn zijn hier zeker de oplossing voor. Momenteel vertalen ze een voor een de boekjes uit de BabyLit serie en ik kreeg twee exemplaren toegestuurd: Trots & vooroordeel en Alice in Wonderland.

BabyLit boekjes

De BabyLit serie bestaat uit een reeks van 30 stevige karton boekjes die literaire klassiekers toegankelijk maakt voor de allerjongste lezers. De boekjes zijn al een ware hit op de Engelse markt en nu ze ook vertaald worden naar het Nederlands kon ik mijn geluk niet op.

Waar ik meteen al voor viel waren de vrolijke kleuren op de covers in combinatie met de titels. Ik houd van sprookjes en ik houd van de verhalen van Jane Austen, dus dit moest wel een gouden combinatie zijn. Zou het dan niet perfect zijn om dit ook te delen met mijn kinderen?

Pride and prejudice Babylit babyboekje educatief

Leren tellen met Jane Austen

Het boekje van Trots en vooroordeel, vind ik erg leuk. Niet geheel onbevooroordeeld natuurlijk, omdat ik inmiddels al heel wat films en boeken van Jane Austen gelezen heb.

Naast dat je baby op jonge leeftijd heerlijk kan bladeren door het boekje, kan het later de gebeurtenissen leren tellen. Zo tel je bijvoorbeeld drie landhuizen en op de pagina hier boven tel je vier huwelijksaanzoeken.

De kleuren zijn rustig en dat is handig in combinatie met de extra informatie. De illustraties in combinatie met de teksten nemen je meteen mee in het verhaal. Zo leer je de namen van de landhuizen en weet je meteen weer hoe het zat met de huwelijksaanzoeken tussen de personages in Pride en Prejudice! Super leuk natuurlijk!

alice in wonderland Babylit babyboekje educatief

Contrasterende kleuren in Alice in wonderland

Als kind vond ik sprookjes al erg leuk. Ik vond het heerlijk om te verdwalen in een ander verhaal en me te verliezen in een andere wereld. Zo laat dit boekje van Alice in Wonderland kleurrijke pagina’s van verschillende gebeurtenissen en personages zien.

De tekst is duidelijk en de plaatjes zijn grappig en sprekend. Ze prikkelen de zintuigen van je baby door de contrasterende kleuren op elke pagina. De tekst is eenvoudig en goed te onthouden voor onze peuter. Doordat elke pagina weer zo anders is, blijft het leuk om het boekje opnieuw voor te lezen.

Meer dan een mooi babyboekje

Naast dat beide boekjes je baby iets leren, kleuren en tellen, verteld het nog meer dan dat. Beide baby boekjes leren je kinderen op jonge leeftijd al kennis maken met literatuur. Alleen dan op een vrolijke, kleurrijke en lichte manier. Niet alleen goed voor de ontwikkeling van jonge kinderen, maar ook goed voor de ouders om weer even je geheugen op te frissen.

De boekjes zijn een echte aanrader voor ouders die iets anders willen voorlezen aan hun baby’s en kinderen en tegelijkertijd zelf ook kunnen genieten van rijke en vrolijke illustraties. Ik ben erg blij dat deze boekjes vertaald zijn naar het Nederlands!

Leuk als kraamcadeau & eerste verjaardag

Deze educatieve babyboekjes vind ik zeker een aanrader als kraamcadeau of voor de eerste verjaardag van je baby. De boekjes zijn stevig en zullen zeker een tijd meegaan door hun literaire thema. Doordat de boekjes mooi zijn vormgegeven mistaan ze niet in de woonkamer of babykamer. Met als pluspunt dat de boekjes ook voor de oudere broer of zus leuk zijn om te leren.

Dus mocht je op zoek zijn naar mooie én educatieve babyboekjes en weet je niet welke je moet kiezen? Koop dan zeker een van deze (of beide) boekjes.

Zoek je leuke, educatieve kinder en babyboekjes die er ook nog eens mooi uitzien? Dan zijn de nieuwste boekjes van uitgeverij Karmijn een echte aanrader!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

Post a Comment