FS Happiness: handgemaakt, duurzaam en uniek
Leestijd: 5 minuten

Het valt niet altijd mee om tussen al die kledingmerken mooie biologische babykleding te vinden. Biologische babykleding is meestal niet heel goedkoop of ik was niet snel tevreden over de printjes of stoffen die gebruikt werden. Uiteindelijk besloot ik om de stoffen zelf te ontwerpen en zo ontstond de biologische handgemaakte babykledinglijn FSHappiness.

FSHappiness staat voor duurzaam, handgemaakt en uniek. Het is een baby en kinderkleding lijn met ontwerpen die door mij (Lindi Melse) zelf zijn ontworpen en bedacht. De prints op de stoffen zijn door mijzelf geschilderd op papier of digitaal getekend en daarna geprint op stof. Op deze manier kon ik unieke kleding maken voor mijn zoontjes en voor heel veel andere baby’s!

Duurzame kinderkleding

Een van de dingen die ik belangrijk vond bij het ontwikkelen van mijn kledinglijn FSHappiness was om duurzaam te werk te gaan. Daarom koos ik voor een bedrijf die ook duurzaam mijn stoffen kan bedrukken én op biologische stof kan printen.

Eco vriendelijk printen

Het printproces van de stoffen gebeurt op een eco vriendelijke manier. Tijdens het print proces wordt er geen water gebruikt of giftige inkt. De inkt die wordt gebruikt om de stoffen te bedrukken is 100% biologisch afbreekbaar. Daarnaast wordt er bij het bedrijf waar ik mijn stoffen bestel on demand geprint. Dit betekent dat enkel mijn orders worden afgedrukt, waardoor er geen overschot aan geprinte stoffen overblijft.

De stoffen die kwalitatief niet goed genoeg zijn om op te worden geprint worden door het bedrijf gedoneerd of gerecycled, waardoor deze stoffen ook weer op een goede plek terecht komen. Echt duurzaam dus!

Biologische babykleding

De stof waarmee ik werk is organisch katoen, een zachte stof perfect voor baby en kinderkleding. Daarnaast draagt deze stof het GOTS label, Certified organic cotton by Global Organic Textile Standards. Dit betekent dat de stof aan bepaalde strenge richtlijnen voldoet, want je krijgt dit label niet zomaar. Naast dat het bedrijf op een duurzame manier print, wordt er ook gekeken naar de werkomstandigheden. Een eerlijk loon, geen kinderarbeid en een veilige werkomgeving. Voor meer over GOTS, klik hier.

Unieke babykleding

Alle illustraties op de kleding van FSHappiness heb ik zelf getekend en bedacht. Meestal werk ik een tekening eerst uit op papier, daarna digitaliseer ik de illustratie en zet ik het in een patroon. Dat geeft dan meteen een mooi effect voor op de stof!

Ik vind het ontzettend leuk om telkens weer nieuwe illustraties en patronen te bedenken en te maken. En wanneer je een kledingstuk van FSHappiness koopt, weet je zeker dat je kind(eren) in unieke prints lopen! Hoe gaaf is dat? De maten gaan van maat 56 tot maat 110. Je bestelt de babykleding hier.

Handgemaakt

Als de ontwerpen door mij naar de printers zijn gestuurd, kan het afwachten beginnen. Na een week ontvang ik meestal de stoffen in huis en was ik ze eerst. Dit zorgt ervoor dat je als klant niet bang hoeft te zijn dat jouw kledingstuk ineens gekrompen is, wel raad ik je aan om de kleding op 30 graden te wassen.

Na het drogen van de stof knip ik de stof in de juiste kledingmaten en kan het naaien beginnen. De kledingstukken worden genaaid met een lockmachine, dat zorgt voor een professionele afwerking. Zodra de kleding af is worden ze naar jou verstuurd!

Duurzaam, uniek en handgemaakt is dus de biologische babykleding van FSHappiness! Wil jij deze kleding bestellen? Ga dan meteen naar mijn shop. Meer lezen over het gezicht achter FSHappiness? Lees dan hier verder.

Je eigen custom design door mij laten ontwerpen?

Wil je toch graag een ander ontwerp zien dan de illustraties die ik gemaakt heb op stof, dat kan natuurlijk! Ik sta open voor suggesties en ideeën en denk graag me je mee. Stuur vooral even een mailtje naar: info@linspiration.nl en ik beantwoord je email zo snel mogelijk!

Bewaar op Pinterest:

FS Happiness: handgemaakt, duurzaam en uniek

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

Post a Comment