DIY: Droogbloemen onder een stolp
Leestijd: 4 minuten

Droogbloemen zijn terug van weggeweest en je kunt er de leukste dingen mee maken. Zo laat ik je vandaag zien hoe je de droogbloemen mooi onder een stolp kunt zetten! Droogbloemen zijn erg mooi om in huis te hebben en stiekem vind ik het ook een stuk gemakkelijker dan een echte bos bloemen op tafel. De verse bloemen houden het bij mij nooit lang vol en ik vind het ook zonde om de bos dan weer weg te moeten gooien. Maar met deze DIY kun je extra lang van je droogbloemen in huis genieten.

Heb je geen droogbloemen in huis voor deze DIY? Gebruik dan bloemen uit je boeket in huis en hang ze op de kop. Span bijvoorbeeld een draad langs de muur en hang de steeltjes vast met knijpers aan het draadje. Laat de bloemen drogen voor een week of twee en je kunt met je eigen droogbloemen aan de slag. Weet je niet zeker of de bloemen geschikt zijn om te laten drogen? Vraag dan even de bloemist om advies!

Wat heb je nodig

Voor het maken van deze DIY heb je het volgende nodig:

boetseerklei
– een glazen stolp
– droogbloemen
– schaar

Stap 1. Pak een stuk klei en boetseer het tot een platte cirkel. Zorg dat je binnen het formaat van je stolp blijft. In mijn geval heb het formaat van de klei gemeten op de houten cirkel waarop mijn glazen stolp komt te staan. Extra tip: Laat de klei uitharden op een krant of iets dergelijks, zodat het vocht van de klei niet in het hout trekt. Lukt het niet goed om de klei helemaal glad te maken? Maak dan de klei een beetje nat en strijk de klei mooi in vorm.
Stap 2. Pak nu de droogbloemen en houd ze naast de stolp. Zo kun je inschatten hoe lang de stengels van de droogbloemen moeten zijn.
Stap 3. Knip de stengels vervolgens in verschillende formaten en prik ze in de klei. Het is erg leuk om in hoogte te variëren, dit zorgt voor een speels beeld.
Stap 4. Zodra je tevreden bent over de compositie kan de glazen stolp er overheen worden gezegd en kun je genieten van je droogbloemen!

DIY: Droogbloemen onder een stolp

Tip: Een andere variatie die ik zelf ook erg leuk vind is om een aantal droogbloemen in een flesje te zetten. Leuk ter decoratie en leuk om cadeau te geven!

Ik ben benieuwd of jij deze DIY ook gaat maken! Laat in een reactie onder deze blogpost weten of jij deze DIY ook gaat maken en waar je jouw creatie gaat neerzetten. Veel succes en plezier met deze DIY!

Bekijk ook eens deze DIY om je eigen flowerbox te maken.

Bewaar op Pinterest

DIY: Droogbloemen onder een stolp

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment