Leestijd: 4 minuten

Terwijl de winterzon naar binnen schijnt, beginnen mijn handen alweer te jeuken om aan de slag te gaan in de tuin. Om planten in de achtertuin te gaan snoeien en om de voortuin onder handen te nemen. Want wat zou het heerlijk zijn om weer lekker veel buiten te zijn met de warme zonnestralen op je gezicht. Het liefst zou ik in de voortuin een mooie afscheiding maken van groen, zodat de voortuin er netjes uitziet. En wat dacht je van een fijne zit plek zodat ik in de zomer samen met de kinderen heerlijk buiten kan zitten! In dit artikel geef ik je drie tips om een fijne plek van je voortuin te maken.

Creëer een mooie Taxus haag

Om van je voortuin een fijne plek te maken is het prettig om een beetje privacy te hebben. Om dit eenvoudig voor elkaar te krijgen kun je met de Taxus een mooie haag creëren. Je kunt ervoor kiezen om een kant-en-klare haag in je tuin neer te zetten, maar je kunt ook heel eenvoudig losse planten aanschaffen die samen de haag vormen. Je kunt verschillende soorten Taxus kopen bij TaxusTopper.nl. Zo heb je de gewone rechte vormen, waardoor je ze eenvoudig naast elkaar kunt planten. Wil je wat meer variatie, kies dan voor bijvoorbeeld Taxus bollen. Of wissel de rechte en de bolle vormen met elkaar af. Zo heb je wel een mooi haag in je voortuin, maar ook iets unieks. Ik zou het een ideale vervanger vinden van de lage poortjes die we nu hebben staan. Zeker door het stuk gras wat erachter zit. Dan kunnen de kinderen iets meer gescheiden van de stoep lekker in de voortuin spelen in de lente en de zomer!

Onderhoud je haag door hem regelmatig te snoeien. Het beste snoei je de haag tussen mei en juli. Het kan overigens het hele jaar door, wanneer de temperatuur boven het vriespunt ligt. Je kunt hier de Taxus uit eigen kwekerij bij TaxusTopper bestellen.

Zorg voor schaduw en water

Zeker in de lente en zomermaanden kan het heerlijk zijn om buiten te zitten met de kinderen. Ideaal is het dan als er wel wat schaduw is in je voortuin. Heb je dit niet standaard? Zorg dan dat je een parasol neerzet of span een doek zodat je kinderen ook in de schaduw kunnen spelen. Kinderen zijn dol op water, dus een waterspeelplek in de voortuin kan eigenlijk niet ontbreken. Dit kun je heel low budget oplossen door gewoon een aantal emmers in de voortuin te zetten en waterpistolen aan te schaffen. Dan kunnen ze heerlijk aan de slag. Meer tips voor een kindvriendelijke tuin lees je hier.

Maak een fijne lounge plek

In de ideale voortuin met schaduw, water en een beetje privacy kan een fijne lounge plek niet ontbreken. Dit kun je oplossen door stoelen en een tafel neer te zetten of wat dacht je van een fijne tuinbank? Hier kun je samen met de kinderen zitten om te spelen, voor te lezen en even je ogen dicht te doen. Je kunt ook een fijne zit plek maken door te kiezen voor een stevig picknickkleed, zoals wij deden, of leg een aantal fijne kussens neer.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad en ik ben benieuwd hoe jouw voortuin eruitziet!

Headerfoto van Vezeteu David via Unsplash.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment