Drie nieuwe kostuumseries op Netflix
Yes er zijn weer een aantal nieuwe kostuum series op Netflix verschenen! Inmiddels heb ik ze alle drie gezien en het zijn stuk voor stuk echte aanraders. De ene serie is ondanks zijn kostuumserie een tikkeltje modern, in de ander spelen alleen maar hele vriendelijke karakters en in de laatste is er genoeg drama en vuur. Lees je mee?
Self Made
Toen ik de trailer zag voor deze miniserie op Netflix was mijn nieuwsgierigheid meteen gewekt. Het verhaal is geïnspireerd op het verhaal van mevrouw C.J.Walker die een product ontwikkeld om het haar, van in eerste instantie afro Amerikaanse vrouwen sneller te laten groeien. Al snel begint ze groter en groter te dromen én durft de stap te nemen om een kapsalon en volledige productenlijn op te richten voor elke getinte vrouw in Amerika.
Het moderne in deze serie zit in de moderne muziek die er af en toe doorheen klinkt, tijdens het box gevecht waarvan je telkens enkele fragmenten ziet. Het laat de innerlijke strijd en de wilskracht zien die ze nodig heeft om haar dromen waar te maken. Het is een serie die aan het denken zet en je aanmoedigt om zelf na te denken over je dromen. Het personage C.J.Walker laat je zien dat je juist ook als vrouw groot mag dromen en je dromen waar kunt maken. Je bekijkt de mini serie hier. Een andere kostuumserie die ik zeker kan aanraden is de serie Bridgerton die sinds kort te zien is op Netflix.
The English game
De serie gaat over de twee verschillende klassen, de elite en de arbeiders, die allebei voetballen. Maar om het arbeiders team beter te maken wordt er een sterspeler, Fergus Suter, uit Schotland naar Darwen gehaald om te komen voetballen.
Dit schiet bij de elite in het verkeerde keelgat, die vinden dat het spel voor hunzelf gehouden moet worden en dat hun regels die zij dacht hebben voor hun spel moeten worden nageleefd. Onder hen bevind zich de sterspeler van het elite team Arthur Kinnaird. Hij wil uiteindelijk dat het spel voor iedereen beschikbaar moet zijn, zowel de elite als de arbeidersklassen. Naast deze ontwikkelingen volgen we de vrouw van Arthur die eigenlijk niks met voetbal heeft en het liefst wil dat haar man stopt met spelen.
Het is een prachtige serie met mooie settings, kostuums en goede acteurs. De maker van deze serie bedacht ook Downtown Abby, echter vind ik de sfeer van deze serie een stuk goedaardiger en prettiger om te kijken. De personages ontwikkelen zich langzaam en zijn geloofwaardig om te volgen. Je bekijkt de serie hier.
Lees ook: De meest romantische series op Netflix
The Bonfire of Destiny
Dit is een Franse serie en de originele titel luid: Le Bazar de la Charité. Deze titel verteld dan ook meteen waar de serie over gaat. Tijdens een grote bazaar in het gebouw de la Charité ontsteekt er een hevige brand waar heel veel, voornamelijk vrouwelijke bezoekers om het leven komen. Deze brand heeft trouwens echt plaatsgevonden in 1897.
In deze serie volgen we twee vrouwen die allebei gevangen zitten, maar op een hele andere manier. Adrienne is getrouwd met een rijke man met wie ze een dochtertje heeft. Marc-Antoine de Lenverpré is een onvriendelijke en gewelddadige man bij wie Adrienne weg probeert te vluchten. Rose is voordat de brand uitbreekt een dienstmeisje, maar tijdens de brand raakt haar gezicht zo erg verminkt dat ze niet terug in dienst durft te gaan. Ze wordt opgevangen en verzorgt door de moeder van Odette, die net haar dochter verloren is door de brand, en bied haar het leven van haar dochter aan. Een leven als adel, zodat het zoontje van Odette niet zonder moeder hoeft op te groeien.
Bonfire of destiny is een echte dramaserie waarbij je naast het leven van boven genoemde vrouwen ook het leven volgt van andere personages die door de brand zijn getekend. Je bekijkt de serie hier.
Het zijn stuk voor stuk series die ik echt kan aanraden. Wist je trouwens dat je nog veel meer streamingdiensten naast Netflix hebt? Hier lees je de verschillen tussen Netfix en Cinetree.
Bewaar voor later op Pinterest: