Inspiratiemuur
Leestijd: 4 minuten

Foto’s in huis zijn de perfecte manier om een persoonlijke touch aan je interieur te geven. Ze geven herinneringen weer en maken je huis een thuis. Inmiddels heb ik al heel wat verschillende manieren geprobeerd om foto’s in ons huis neer te zetten of op te hangen en in dit artikel vertel ik je graag over dé drie manieren die jij kunt gebruiken om foto’s in je interieur te gebruiken.

Helemaal alleen aan de muur

Een foto op canvas bedrukken deed ik bij Wanapix. Zij vroegen of ik een foto op een van hun doeken wilde ontvangen. Dat leek me een goed idee. Ik koos voor een foto van onze trouwdag alweer negen jaar geleden.

Het bedrijf zit in Spanje, maar ze hebben gewoon een Nederlandse website die gemakkelijk te gebruiken is. Ondanks de afstand was de levering binnen een week, dus daar ben ik zeer tevreden over. De kwaliteit van het canvas is stevig en de foto is mooi geprint. Ik vind het zeker een pluspunt dat de foto doorloopt op de zijkant van het doek. Ik koos ervoor om het doek op twee verschillende plekken even op te hangen. Achter de eettafel, zodat de zwart-wit foto mooi afsteekt tegen het okergele vlak en ik hing hem aan de muur naast de televisie. Wat een verschil toch?

Inspiratie muur

Een inspiratie muur is een aanrader wanneer je wilt variëren met items aan je muur. En je niet alleen maar één schilderij of in dit geval een canvasdoek aan de muur wilt hebben hangen. Het fijne aan zo’n inspiratie muur is dat je vrij bent om los te gaan en te mixen en matchen met de items die jij in huis hebt. Hieronder kun je zien hoe het canvas doek tussen verschillende items in huis hangt.

Ik koos ervoor om de wandhanger erbij te hangen, maar ook een plant, een ander schilderij en verschillende formaten en vormen doen het goed. Zo geef je een speelse look op de muur. Ga helemaal los en hang je favoriete hoed ertussen of misschien wel een tekening van je kind! Ik heb de inspiratie muur gemaakt met dit handige ophangsysteem.

Gallery wall

Een gallery wall maken is niet alleen helemaal hip, maar het zorgt er ook voor dat foto’s niet helemaal eenzaam blijven. Dat klink misschien gek, maar wanneer je meerdere items bij elkaar hangt, ziet dat er meteen een stuk knusser uit. Een gallery wall maken met verschillende foto’s geeft een persoonlijke sfeer in huis. Je kunt dit maken met verschillende foto’s, zoals ik bij ons thuis heb gedaan.

Een gallery wall is strakker dan een inspiratiemuur omdat alle lijsten – in mijn geval – allemaal van hetzelfde soort zijn en de ruimtes tussen de lijsten even groot zijn. Het straalt rust uit, maar door de persoonlijke foto’s en kleuren is het wel een geheel. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in plaats van mensen te gaan voor landschappen of abstractere beelden.

Ik ben heel benieuwd welke vorm jou het meeste aanspreekt!

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment