Leestijd: 4 minuten

Inmiddels hangt het wandbord met quote al een tijdje bij ons in de gang en nog steeds ben ik er erg blij mee. Het leuke is dat je deze DIY al maakt voor vijf euro! Heel betaalbaar dus en je kunt hem helemaal maken zoals je zelf wilt. Met een quote, een tekening, speciale kleuren, de mogelijkheden zijn eindeloos. In dit artikel laat ik je zien hoe ik mijn wandborden heb gemaakt.

In de babykamer hangt een wandbord met de quote: You are so loved en in de gang hangt een bord met de tekst: Lord bless this home and all who enter dat vond ik wel toepasselijk.

Wat heb je nodig

  • ronde schaal
  • stift om mee te schrijven
  • verf(tester)

Eigenlijk heb je maar weinig nodig om deze DIY te maken. Zo had ik de stift en de verf al in huis, dus hoefde ik alleen nog maar een ronde schaal aan te schaffen. Dit kan trouwens van alles zijn, je kunt ook kiezen voor een rond schilderdoek of een stuk hout bijvoorbeeld. Ik koos voor deze ronde schaal, omdat je hem door de voet ook gemakkelijk over een schroef kunt ophangen.

Aan de slag

Als je alles in huis hebt, kun je beginnen! Ik heb de ronde schaal die ik gebruikte verder niet geschuurd, want ik kon hem gemakkelijk schilderen met restjes verf die ik nog in huis had. Ik koos voor een okergele kleur die ik ook in de woonkamer heb gebruikt.

Stap 1: Schilder het bord in een kleur naar keuze, twee laagjes is voldoende. Schuren is niet nodig, maar kan nodig zijn als je een stuk ruw hout gebruikt.

Stap 2: Laat de verf drogen en pak je stift erbij. Vergeet de stift niet te schudden voor gebruik, en test even op een papiertje, want deze stiften kunnen soms een beetje teveel inkt kwijtraken.

Tip: Doordat de schaal rond loopt kan het lastig zijn om te bepalen waar de tekst moet komen. Want kan helpen is om met een potlood licht lijnen te trekken, deze lijnen kun je straks weer gemakkelijk uitgummen. Je kunt ook eerst met potlood de quote op het wandbord schrijven, zodat je zeker weet dat het schrijven in een keer goed gaat! Gebruik deze stift bijvoorbeeld ook voor in je bullet journal. Dat geeft een erg leuk effect op zwart of bruin papier!

Heb jij deze DIY ook gemaakt? Tag mij dan op Instagram, want ik vind het heel leuk om je project tegen te komen!

Bewaar op Pinterest

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

Post a Comment