Leestijd: 4 minuten

De jungle stijl is helemaal in. Daarom leek het me leuk om een DIY met een toekan te maken voor de kinderkamer. Ik leg stap voor stap uit hoe je deze DIY kunt maken me een airbrush, zodat jij hem ook precies kunt namaken.

Wat heb je nodig

Tot nu toe heb ik nog niet met een airbrush gewerkt en ik was erg benieuwd of dit wel gemakkelijk te leren zou zijn. Normaal schilder ik met acryl verf. Daarom testte ik deze airbrush set en maakte er meteen een leuke DIY van! Het schilderij past perfect in een jungle kinderkamer.

Laat de airbrush set je niet afschrikken want ik leg je meteen uit hoe hij werkt en hoe gemakkelijk het is om iets leuks te maken! Binnen 1,5 uur had ik dit vrolijke schilderij gemaakt. Dat kun jij ook.

Naast de airbrush set heb je een:

 • Schilderdoek of papier nodig
 • Acrylremover om de airbrush schoon te maken

Aan de slag

Benodigde tijd: 1 uur en 30 minuten

Maak je eigen Toekan schilderij met een airbrush.

 1. Teken de toekan op papier of canvas met potlood

  Om dezelfde toekan te kunnen maken, heb ik mijn tekening printklaar gemaakt. Vul onderaan je e-mailadres in en je ontvangt het patroon meteen in je e-mail.airbrush toekan schets

 2. Hang je papier met schilderstape op aan de muur, die vies mag worden ivm de airbrush.

  Gebruik je een canvas, dan kun je deze ook eventueel op een schilderezel zetten. Om te voorkomen dat eventuele inkt van de airbrush in het rond gaat, kun je jouw papier of canvas aan een stuk karton vastplakken of tegen aan zetten.

 3. Sluit de witte slang aan

  Sluit de witte slag aan tussen de airbrush en het witte kastjes. Prik de stekker in het stopcontact. Er zal nu nog niets gebeuren. Pas als het rode knopje straks wordt ingedrukt begint de luchtstroom.airbrush set met inkt

 4. Pak de airbrush erbij en vul hem met een kleur

  Om de airbrush te vullen haal je de deksel van het potje bovenop de airbrusg eraf. Met het pipetje van je inkt doe je een paar druppels in het potje. Doe de dop daarna er weer goed op. (Kies als eerste een lichte kleur, zodat je daarna telkens met een donkerdere kleur kunt werken. Dit scheelt schoonmaken tussendoor)inkt vullen airbrush

 5. Ga voor je papier of canvas staan en druk het rode knopje in

  Nu zul je een luchtstroom horen en voelen als je je hand voor de airbrush houd, maar gebeurt er nog niks

 6. Druk met je vinger het knopje aan de bovenkant naar achteren en de inkt komt vanzelf

  Vind je het spannend om meteen te beginnen aan de toekan? Probeer dan eerst even kort op een los papier. Dichterbij dan wordt de airbrush lijn fijner en scherper en verderweg wordt de airbrush lijn wijder en vager.
  airbrush toekan verf

 7. Beginnen maar!

  Gewoon beginnen en lekker aan de slag gaan. Ik ben benieuwd naar het resultaat!airbrush toekan schilderen DIY

Tip voor het schoonmaken van de airbrush: Je kunt tijdens het airbrushen tussen het wisselen van de verf de airbrush telkens het potje even schoonmaken met een doekje. Wacht ook even met een nieuwe kleur aanbrengen op het papier of doek. En doe dit altijd eerst even op een test papier, zo voorkom je dat je ineens nog de ‘oude’ kleur op je werk hebt zitten. Als je helemaal klaar bent, kun je de airbrush het beste reinigen met acrylremover.

Wat ik vond van de airbrush

Allereerst vond ik de airbrush gemakkelijk werken. Het wisselen van de inkt viel mee, maar het werkte wel goed dat ik eerst met de lichte kleuren begon en eindigde met zwart.

Je krijgt snel resultaat met een airbrush en dat is erg leuk! Je kunt er veel kanten mee op. Door de airbrush dichterbij je werk te houden, kun je gedetailleerd werken en verder weg juist een blurry effect creëren. Zeker een aanrader als je een keer wat nieuws wil proberen en lekker even bezig wil zijn!

Laat me weten of jij deze leuke DIY ook gaat maken of de airbrush gaat uitproberen. Vul hieronder je naam en e-mailadres in en je ontvangt het patroon om deze DIY ook te kunnen maken!

[wd_hustle id=”toekan-diy” type=”embedded”]

Dit artikel betreft een samenwerking met Crafts & Co.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment