DIY papieren figuren
Leestijd: 3 minuten

Vandaag deel ik graag een super mooie en gemakkelijke DIY om papieren figuren te maken. Een eenvoudige manier om de muren van de kinderkamer te voorzien van gekleurde figuren. Toen ik van de week op Instagram aan het rond scrollen was, zag ik een prachtige foto die Jessica @maakhetzelfjes plaatste met daarop papieren figuren aan de muur. Ik was meteen verkocht en vroeg aan haar of ze de DIY met de lezers op Linspiration wilde delen. Bij deze de DIY Papieren figuren. Lees en maak je ze mee?

Wat heb je nodig

Van een kaal stukje muur naar levendige figuren die uit de wand lijken te komen! Voor deze simpele DIY heb je niet veel nodig:

  • een schaar
  • potlood
  • kleurrijk kartonpapier

Ik gebruikte hiervoor het 270 grams papier in 24 kleuren van de Action (budgettip, was €1,89 maar niet meer verkrijgbaar, hier een goed alternatief in A5 en hier een duurder alternatief in A4).

Bedenk vervolgens welke symmetrische figuren je wilt maken. Voor onze peuter Julia maakte ik vlinders, blaadjes en veertjes in kleuren die terugkomen in haar kamer. Voor onze zoon Tobias maakte ik herfstblaadjes en een paddenstoel naar het ‘Bosdieren’ thema van de babykamer. Maar je kan ook denken aan een raket en sterren voor een ruimtekamer, of monsterabladeren en een hagedis in een junglekamer. Ik varieerde de figuren in grootte door een heel A4 of een halve te gebruiken. Zo krijg je een speels effect.

Aan de slag

  1. Vouw het blad doormidden, druk de vouwrand goed aan.
  2. Teken vervolgens de helft van het figuur uit de hand of gebruik een mal.
  3. Knip deze uit met een stevige schaar. Ik gebruikte een keukenschaar voor het grove werk, voor details een nagelschaartje. De veertjes knipte ik langs de rand nog wat in.
  4. Vouw open en hang ze op aan de muur, kozijn of plafond met wat Pritt buddies of dubbelzijdig tape. 

Tip: Om de kreukels na het knippen eruit te krijgen leg je ze onder een theedoek en zet je het strijkijzer er even op.

Heel erg bedankt Jessica dat ik deze gave DIY van papieren figuren mocht delen op mijn blog! Ik ben heel erg benieuwd naar de creaties die iedereen zal gaan maken. Mocht je aan de slag gaan met deze DIY, tag @linspirationnl dan in je bericht of stories! Heb jij ook een leuke DIY die je zou willen delen? Stuur dan even een mailtje naar info@linspiration.nl.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment