Leestijd: 3 minuten

Een tijdje terug kwam ik mijn eigen visitekaartjes weer tegen, die ik ooit zelf gemaakt heb. Het leek me leuk om deze eenvoudige DIY met je te delen. Het is namelijk een DIY die je gemakkelijk zelf kunt maken én ook nog eens heel erg leuk is om te maken. Zo geef je meteen een handgemaakt en uniek kaartje mee aan belangstellende!

Wat heb je nodig

Voor het maken van visitekaartjes met inkt, is het belangrijk dat je stevig papier gebruikt. Je kunt ervoor kiezen om aquarelpapier te gebruiken, maar gewoon stevige kartonnen kaartjes kunnen ook prima.

Ik gebruikte gekleurde ink van Winsor & Newton inkt, maar ook gewoon waterverf of ecoline is ook super handig om te gebruiken en geeft ook een soortgelijk resultaat.

Verder heb je nodig een bakje, hiervoor gebruikte ik een leeg yoghurt bakje. Twee satéprikkers, een elastiekje, schilderstape en water.

Aan de slag

visitekaartjes

Stap 1: Kies het formaat dat jij mooi vind en knip de kaartjes op het gewenste formaat.

Stap 2: Bind een stapeltje samen met een elastiekje en houd 1 kant van het stapeltje in water.

Stap 3: Knip een satéprikker door de helft en draai beide stukjes aan de zijkanten van het stapeltje kaarten door het elastiekje. Plak de stokjes vast boven een bakje, met de natte kant van de kaartjes naar boven.

Stap 4: Pak nu de verf of inkt die je wilt gebruiken. En laat de verf of de inkt met een pipetje of kwastje boven op de kaartjes druppelen.

Stap 5: Herhaal dit een aantal keer totdat je tevreden bent. Experimenteer met verschillende kleuren en voeg af en toe wat water toe, zodat de verf/inkt mooi uit gaan lopen.

Stap 6: Ben je tevreden? Haal dan het elastiekje van de kaartjes af en leg de kaartjes te drogen.

Zodra de kaartjes droog zijn kun je er je eigen logo of tekst op zetten. Wil je stempelen, gebruik dan wel even inkt op waterbasis, zodat de stempel niet kan gaan vlekken.

Wil je je visitekaartjes meesturen met je bestelling? Kijk dan even bij de stempels die je ook goed kunt gebruiken om je enveloppen mee te versieren!

Bewaar deze pin voor later

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment