Super leuke en gemakkelijke DIY van een inktvis knuffel! Perfect als schattige knuffel voor jouw zoon of dochter. Linspiration.nl
Leestijd: 4 minuten

Vandaag duiken we even onder in de zee en maken we een leuke DIY inktvis knuffel. Nadat de knuffel af was, werd hij meteen enthousiast in beslag genomen door Felix. Ik laat je graag zien hoe je deze gemakkelijke DIY kunt maken.

Waarom een knuffel

Ik had altijd al een grote verzameling knuffels. Een tijd lang was ik weg van 1001 dalmatiërs en had ik dan ook een dalmatiër die ik overal mee naar toe nam. Inmiddels liggen in de kamer van de jongens ook heel wat knuffels, maar een inktvis hadden ze nog niet. Dus ik kon het niet laten om deze leuke knuffel voor ze te maken.

Benodigdheden

Voor de basis van deze DIY inkvis knuffel moet je denken aan een spookje, dat je misschien vroeger zelf wel als kind maakte. Alleen is deze DIY net een beetje anders.

Voor het maken van deze DIY inktvis knuffel heb je de volgende dingen nodig: Een stukje stof 50cm, een schaar, naald en draad een piepschuim bol en 2 kleine vilt balletjes, als oogjes.

Super leuke en gemakkelijke DIY van een inktvis knuffel! Perfect als schattige knuffel voor jouw zoon of dochter.

Aan de slag

De DIY kost ongeveer een halfuur tot drie kwartier. Hieronder vind je de stappen om de knuffel te maken.

Stap 1: Als eerste knip je een vierkant uit stof. Ik koos voor een vierkant van 50cm en knipte uit de hoeken zo’n 10cm. Dit zorgt ervoor dat als straks het hoofd van de inktvis in de stof zit, de tentakels gelijk hangen.

uitleg DIY inktvis knuffel Linspiration

Stap 2: Knip vervolgens een schuine lijn, in de hoeken van de 10cm.

Stap 3: Knip nu naar inzicht aan alle vier de kanten 6 stroken, zodat je straks aan alle zijdes twee tentakels kunt vlechten.

Stap 4: Leg de bal in het midden en vouw de stof samen. Wikkel nu met een draad strak om de nek heen en trek samen, leg er een aantal keer een knoopje in en knip het overige draad af.

Stap 5: Begin vervolgens de tentakels te vlechten, dit kan even duren 😉 Aan het uiteinde legde ik een knoop in de vlechtjes.

Stap 6: Naai nu de kleine viltballetjes vast en naai het mondje.

Ga jij deze makkelijke & leuke DIY van de inktvis knuffel ook maken?

Crea-cross 2019

Crea-cross is bedacht door Ilse, Natascha en Melanie. Een creatief initiatief om andere leuke & inspirerende blogs te ontdekken. Toen ik crea-cross in december tegenkwam melde ik me meteen aan om ook een keer een blogpost in het thema van de week te schrijven. Deze week is het thema knuffel en daarom schreef ik deze leuke inktvis knuffel DIY. Bij Ilse kun je lezen over de linkparty knuffel, bij Natasha kun je lezen over de knuffelbeer en Melanie maakte een knuffel kat.

Deze week ben ik co-auteur van crea-cross. Dit betekent dat ik de eer heb om de linkparty onder mijn artikel te plaatsen. Ook jij kunt hieronder jouw link delen van een artikel die past in het thema van deze week, zorg er wel voor dat je artikel niet meer dan een week oud is.

Inlinkz Link Party

Pin voor later:

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

Post a Comment