DIY IKEA hack boekenkast kinderkamer
Leestijd: 5 minuten

In de kinderkamer kan een boekenkast niet ontbreken, daarom maakte ik een DIY IKEA hack om alle prentenboeken een mooie plek te geven. Hiervoor hergebruikten we de plankjes uit de oude kinderkamer. Daarom hoefden we nu alleen nog maar een lange plank te kopen en kon de boekenkast gemaakt worden!

Waarom het tijd was voor deze DIY

Bij ons worden er thuis heel wat boekjes gelezen en toen we na onze verhuizing alle kinderboeken beneden in de boekenkast hadden staan, werd het boven een beetje een rommeltje. Op de vorige kinderkamer hadden we drie losse plankjes aan de muur en dat beviel op zich goed, alleen vond ik het onhandig dat de planken niet gemakkelijk te verplaatsen waren. Tijd dus om dat deze keer anders aan te pakken. Het bedhuis dat je hieronder op de foto ziet maakte we ook zelf.

Aan de slag met de IKEA hack

We haalden bij de bouwmarkt een lange witte plank die we op maat lieten zagen op 160cm. We kochten korte schroefjes waarmee we de vier Mosslanda plankjes vastmaakten. Zorg dat je genoeg ruimte tussen de planken houdt, zodat je ook de grote prentenboeken kwijt kunt. Wij kozen voor een tussenruimte van 38cm.

Ideaal natuurlijk dat de plank al wit is en doordat de plankjes nu niet meer aan de muur zitten, maar aan de plank vast zit kan de boekenkast gemakkelijk verplaatst worden.

Het voordeel van deze plank is dat je hem natuurlijk ook snel een behangetje kunt geven of schilderen. Zo kun je elke keer weer een nieuwe boekenkast ervan maken, die past in elke kinderkamer!

Het resultaat

We maakten de boekenkast beneden in de woonkamer en zodra hij in elkaar stond werden de eerste boeken er al opgezet. Niet veel later tilden we de boekenkast naar boven en richtte ik hem in met prentenboeken.

Zoals je kunt zien vonden de jongens het prachtig. Ze haalden meteen de boekjes uit hun nieuwe boekenkast zodat ze konden gaan lezen in het bedhuis. Deze DIY IKEA boekenkast hack voor de kinderkamer kun je natuurlijk ook gebruiken op andere plekken in huis! Gebruik hem als showrek in de woonkamer bijvoorbeeld voor je fotolijsten of mooiste boeken.

Ook leuk om voor je kinderen aan te schaffen zijn het schoolfotoboek en het kletspraatjes invulboek,

Ga jij aan de slag met deze DIY? Deel dan jouw foto’s op Instagram met de #diywithlinspirationnl, dan zie ik je berichten en wie weet deel ik jouw foto in mijn stories!

Bewaar deze DIY op pinterest!

DIY: maak je eigen boekenkast

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

Post a Comment