Leestijd: 3 minuten

Een slinger is super handig om in huis te hebben. Ideaal tijdens verjaardagen of in de zomermaanden om je tuin een beetje op te vrolijken. Daarom deel ik vandaag graag de hartjes slinger die je kunt maken voor Valentijnsdag of voor je trouwdag bijvoorbeeld.

Inmiddels is het alweer bijna zeven jaar geleden dat ik deze hartjes slinger maakte voor onze trouwdag en nog steeds hebben we er veel plezier van. We gebruiken hem tijdens verjaardagen in huis en in de zomer in de tuin. Leuk en gemakkelijk om te maken en door de jutte stof gaan de vlaggetjes erg lang mee! Lees hieronder verder hoe jij de hartjes slinger DIY kunt maken.

Wat heb je nodig

De vlaggenlijn is eenvoudig te maken en je hebt er geen speciale spullen voor nodig. Een naaimachine kan handig zijn, maar je kunt ook met de hand naaien of lijmen. Hieronder vind je een lijstje met de spullen die ik gebruikte om de vlaggenlijn te maken:

  • Jutte stof voor de vlaggetjes
  • Gekleurd vilt om de verschillende hartjes uit te knippen
  • Bruin touw
  • naald en draad
  • optioneel lijmpistool met lijm
  • Patroon voor vlaggetjes en hartjes
Hartjes slinger bruiloft
Susan van Susansusan maakte deze foto op onze trouwdag in 2013.

Zo maak je de hartjes slinger

Om de slinger te maken met de vlaggetjes kun je het gratis patroon gebruiken dat ik gemaakt heb. Als je hier klikt wordt het patroon gratis gedownload.

  1. Trek het patroon over op de jutte stof en knip de vlaggetjes uit. Doe dit ook bij de hartjes op vilt stof. Ik koos voor een aantal verschillende kleuren zodat het een vrolijk geheel werd!
  2. Vouw nu de jutte vlaggetjes om en naai de stof aan elkaar. Dit kun je doen met de naaimachine of doe het met de hand.
  3. Naai de geknipte hartjes met de hand op de vlaggetjes voor een leuk effect. Ik gebruikte hiervoor garen in dezelfde kleur als de hartjes.
  4. Vlecht het bruine touw en rijg het door opening van de vlaggetjes en klaar is je hartjes slinger!

Ga jij aan de slag met deze hartjes slinger DIY? Deel dan jouw foto’s op Instagram met de #diywithlinspirationnl, dan zie ik je berichten en wie weet deel ik jouw foto in mijn stories! Meer inspiratie nodig? Grace maakte ook zelf een slinger, zie hier haar tutorial of maak een mooie buiten slinger.

Bewaar op Pinterest:

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment