boxkleed

DIY boxkleed

Zelf aan de slag met deze leuke boxkleed DIY. Ideaal om zelf te maken voor je baby of om cadeau te geven! Voor de geboorte van ons tweede zoontje ging ik aan de slag met het maken van een boxkleed. Het viel me alles mee en met onderstaande DIY, gaat het jou vast ook helemaal lukken!

Benodigdheden voor het maken van jouw boxkleed

  • stof voor buitenkant boxkleed
  • stof voor onderkant boxkleed
  • vulling boxkleed
  • naaimachine
  • schaar, naalden en draad
  • rolmaat

Voor de bovenkant van het boxkleed koos ik deze leuke stof. Zwarte driehoekjes op witte stof, niet te druk, maar wel gezellig. Voor de onderkant gebruikte ik zachte teddy stof.

1. Stof op maat knippen

Om de juiste maat voor het boxkleed te kiezen nam ik de houten plaat uit de box en legde deze op de stof. Ik tekende met een stift op waterbasis het formaat over op de stof. Dit doe je twee keer, 1x voor de bovenstof en 1x voor de onderstof. Knip de stof uit en leg de goede kanten van de stof op elkaar, zodat je de lelijke kant van de stof aan de buitenkant hebt zitten. Spelt de stof aan elkaar en haal de stof onder de naaimachine door. Vergeet niet om een opening te houden, van ongeveer 20cm zodat je straks het boxkleed binnenste buiten kunt draaien.

Lees ook: Maak je eigen babydekentje.

2. Wat je kunt gebruiken voor de vulling van een boxkleed

Als vulling kun je verschillende stoffen gebruiken. Bij de Ikea kocht ik het goedkoopste dekbed wat ik kon vinden en die vouwde ik dubbel. Zo houd je nog een flink stuk over, maar die kun je misschien weer voor een ander project gebruiken. Ik naaide het dekbed aan elkaar vast, zodat het niet kon verschuiven.

Keer nu het boxkleed via het open gat aan de zijkant om, zodat je de goede stof aan de buitenkant hebt zitten en de vulling aan de binnenkant. Naai nu met de hand de opening aan de zijkant dicht met een onzichtbare steek.

3. Een extra rand naaien

Ik koos ervoor om een extra rechthoek in het boxkleed te naaien, zodat het kleed ook gewassen kan worden, zonder dat de vulling gaat verschuiven.

Bepaal voor jezelf hoe groot je het vlak in je boxkleed wil hebben. Leg vervolgens een liniaal of rolmaat langs de zijkant van je boxkleed en spelt rondom het boxkleed af. Nu heb je een kader van spelden.

Leg je kleed vervolgens onder de naaimachine, let erop dat je een stevige naald in de naaimachine het zitten (ik gebruikte een 90), aangezien je door de vulling en de dikke onderkant stof heen moet. Volg vervolgens de spelden met de naaimachine en klaar is je boxkleed!

Andere leuke baby gerelateerde artikelen:

10 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *