Maak je eigen kerststal DIY met kegelpoppetjes

Diy: beschilder kegelpoppetjes en maak je eigen kerststal

In deze diy leg ik je uit hoe je zelf je eigen kerststal kunt maken door kegelpoppetjes te beschilderen. Op Pinterest heb je ze misschien al wel voorbij zien komen: leuke Kegelpoppetjes, ook we peg dolls genoemd, die super leuk beschilderd zijn. Dus staakte ik mijn zoektocht naar een kerststal en besloot ik met Kegelpoppetjes aan de slag te gaan. Let wel op: het is erg leuk en een beetje verslavend om te doen.

Wat heb je nodig voor de kerststal

Om de kerststal te maken, heb je houten kegelpoppetjes nodig. Je kunt ervoor kiezen of je een grote of een kleine kerststal wil maken. Ik koos nu voor drie figuren: Jozef, Maria & Jezus, onder het mom van ‘uitbreiden kan altijd nog’.

kerststal kegelpoppetjes diy

De houten poppetjes kocht ik online bij Aduis. Voor het schilderen gebruikte ik kleine tubetjes Amsterdam acryl verf. Ik vind ze erg handig, omdat je voor dit soort projecten, maar weinig verf nodig hebt. Daarnaast gebruikte ik een scherp potlood en een penseel.

Aan de slag!
houten poppetjes kerststal met potlood

Je kunt met een potlood meteen op de houten poppetjes tekenen. Super handig, want zo zie je meteen het resultaat. En toch niet helemaal tevreden? Dan gum je het potlood gewoon weer uit.

Weet je nog niet helemaal hoe je de poppetjes wil gaan maken? Kijk dan op Pinterest, daar vind je heel veel inspiratie!

Kies vervolgens de kleuren die je mooi vind, gebruik ze rechtsreeks of meng wat kleuren, en schilderen maar!
Tip: wil je strakke lijnen? Plak dan even een stukje af met tape.

kerststal poppetjes beschilderd

Ga jij deze DIY kerststal ook maken met kegelpoppetjes? Gebruik dan de #linspirationdiy. Ik ben benieuwd wat jij ervan hebt gemaakt! Laat me dat hieronder weten of via mijn Facebook pagina. Vind ik leuk!

Pin voor later:

Kegelpoppetjes beschilderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *