DIY Action hack
Leestijd: 4 minuten

Ik ben dol op de Action en regelmatig loop ik daar binnen om wat knutselspullen voor de kinderen te halen, maar dit keer haalde ik wat servies om een leuke DIY Action Hack mee te maken. Budgetvriendelijk, binnen 2 minuten gemaakt én het staat ook nog eens leuk in je huis. Lees je mee?

Instagram staat er inmiddels vol mee met schaaltjes en bekers die aan elkaar worden gelijmd tot bloempotten en schalen die samen leuke bijzettafeltjes vormen. Het leek mij ideaal om het eerst, maar eens in het klein uit te proberen en zo ontstond deze leuke DIY. En het fijne? Je hebt er maar heel weinig voor nodig.

Benodigdheden

Voor deze zelfmaker gebruikte ik de schalen en kopjes uit de Action, maar je kunt natuurlijk deze spullen ook bij de kringloop of een andere winkel.

Ik was verbaasd dat de secondelijm voor Pattex zo goed werkt – en wees gewaarschuwd, hij plakt binnen een paar seconden je vingers ook echt aan elkaar…

Aan de slag

Stap 1: Je hoeft de schaaltjes en mokjes niet vetvrij te maken, maar dit kan natuurlijk wel.

Stap 2: Leg de schaaltjes met de goede kant op het aanrecht.

Stap 3: Smeer nu seconde lijm op de rand van de mok aan de onderkant. Let op: de secondelijm is erg dun en plakt snel. Dus pas op voor je handen.

Stap 4: Zet de mok met de gelijmde onderkant op de onderkant van de stenen schaal en druk goed aan. Binnen een paar seconden zit de lijm vast. Check dit even voor je hem oppakt en je bent klaar!

Hoe gebruik je het?

En nu heb je hem gemaakt, maar hoe kun je deze leuke DIY gebruiken? Hieronder zal ik je een aantal voorbeelden geven. Tijdens de feestdagen kunnen de kleine schalen op tafel staan met lekkers. Denk aan: koekjes, paaseitjes, maar ook chips, nootjes, kaasjes of andere lekkernijen. Ook als sfeermakers werken ze goed. Doe er een laagje water in en laat er waxinelichtjes in drijven die je kunt aansteken.

Binnenkort wil ik kijken of ik er eentje vol kan zetten met de stekjes van mijn pannenkoekplant erin te zetten, maar daarvoor moet ik eerst nog even nieuwe stekjes maken ;). Ik ben in ieder geval helemaal happy met het resultaat en het is ook nog eens een leuk cadeau om weg te geven.

Wat vind jij van deze DIY Action Hack?

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Post a Comment