Leestijd: 3 minuten

Een mooie naam zoeken voor je toekomstige kind vind ik best wel een dingetje. Tijdens mijn beide zwangerschappen voelde ik toch wel een beetje de druk. We wilden een naam die we zelf mooi vinden, een naam die internationaal te gebruiken is en die ook bij een volwassen zou passen. Natuurlijk moest de naam ook bij onze namen passen: Max, Lindi, Felix & …

Een tweede zoon op komst

Toen we hoorden dat ik weer in verwachting was van een jongetje, dacht ik nu ben ik een echte jongensmama en wordt Felix een grote broer. Al snel begonnen we over een naam na te denken. Ik lette op namen als ik tijdschriften las of films en series keek, maar ik kwam geen leuke naam tegen. En als ik dan een mogelijke naam tegen kwam, dan vulde ik de naam naast die van Felix in.

Lees ook: Baby no.2 on the way!

Hoe we op de naam kwamen

Uiteindelijk besloot ik namen op te schrijven waarvan in de letters mooi vond. De naam Roan kwam ik weer tegen, tijdens de zwangerschap van Felix hadden we deze naam ook opgeschreven. De naam vond ik te kort en deed me teveel denken aan LOTR. Sowieso moest er iets aan worden toegevoegd, want Roan vond ik een te korte naam. Misschien een medeklinker er tussen om er Rowan, Rohan of zoiets van te maken. Toen ik de naam aan manlief voorlegde vond hij het niet zo mooi dat de naam op een eindigde aangezien de achternaam Kemman is. Roan Kemman, vond hij niet mooi. Dus zocht ik verder. Ik wisselde medeklinkers en zocht op namen die eindigde op andere letters. Uiteindelijk kwam ik zo na wat geschuif op de naam Rowas. Een stoere naam, die me doet denken aan een krijger, een sterke man.

Een tweede naam

Voor de tweede naam ging manlief aan de slag. We wilden graag een Bijbelse naam, aangezien dit ook de doopnaam zou zijn. We zochten namen uit het oude en nieuwe testament bij elkaar en natuurlijk een naam die mooi zou staan bij Rowas, maar ook weer niet al te vaak gebruikt wordt. Max kwam met de naam Hosea. Hosea betekend: Hij (God) heeft geholpen. Hosea was een profeet uit de Bijbel. Het verhaal van Hosea is indrukwekkend en laat de trouw van God zien. Een God die trouw blijft ondanks de verkeerde dingen die we doen. Een hoopvolle en mooie betekenis vinden wij.

Rowas zijn naam als punnikwoord van Punnikwaardig
Okergele dekentje van FS Happiness

Lees ook: Het geboortekaartje van Rowas dat ik ontwierp.

Hoi! Ik ben Lindi en dit is mijn blog. Ik houd van interieur, DIY, series, lezen, en planten stekken. Ook ben ik auteur van feelgood boeken. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Culemborg.

Comments

  • Kathelijne
    21 februari 2018

    Erg leuk om te lezen Lindi! En wat een mooi manneke is Rowas toch!

Post a Comment